Ryby patria k tým najlepším zdrojom proteínov. Kulturisti a športovci ich napriek tomu konzumujú iba v minimálnom množstve. Myslím si, že je to buď tým, že nemajú radi chuť a vôňu rýb, alebo nemajú dostatok peňazí. Príprava rýb, ktorá nie je vždy jednoduchá, hrá určite tiež významnú úlohu.
Milan Adamka patrí medzi najznámejších slovenských inštruktorov aerobiku, pričom jeho srdcovou záležitosťou je najmä tanečný aerobik. Odchytili sme si ho na podujatí adidas #mygirls fit day, kde začínal hodinou latinohouse aerobic. Pýtali sme sa ho, ako vidí budúcnosť tanečného aerobiku a športu vôbec?
Šťaveľ, alebo šoška je mojou obľúbenou jarnou listovou zeleninou. Dajú sa z neho urobiť prívarky, polievky, pridávam si ho do zelených smoothies. Je bohatý na vitamín A, vitamín C a minerálne látky, ako železo a vápnik.Stimuluje krvný obeh, podporuje tvorbu červených krviniek, znižuje hladinu glukózy v krvi a pod.
Na dnešnom trhu sa nachádza obrovské množstvo najrôznejších výrobkov, ktoré sľubujú pri ich pravidelnom užívaní výborné výsledky, niekedy dokonca zázraky. Taktiež doplnok stravy mumio sľubuje konzumentovi nemalé účinky. Mumio je na našom trhu pomerne krátku dobu a väčšina ľudí zatiaľ o danom výrobku ešte ani nepočula. Preto sa na tento doplnok výživy pozrieme podrobnejšie aj my.
Mrkva, uhorka, med a citrón sú štyri ingrediencie, vďaka ktorým si môžete pripraviť chutný nápoj.
Múky, ktoré som zvolila sú veľmi výživné a nutrične hodnotné aj pre deti pre obsah bielkovín, minerálov, vlákniny a esenciálnych aminokyselín /lyzín v amarantovej múke/.
Janica Lacová a Aneta Orosi šíria v rámci projektu Food Revolution Day osvetu, ako aj edukujú širokú verejnosť ohľadom zdravého stravovania. Tento rok sa rozhodli pretaviť svoje skúseností aj do praxe. Otvárajú školu zdravého varenia Jem iné, ktorá vás na prípravu zdravého jedla pripraví teoreticky i prakticky.
Potravinové pyramídy nám majú pomôcť lepšie sa zorientovať v oblasti zdravého stravovania. Radia nám, čo a v akom množstve by malo byť zastúpené v našom jedálničku. Potravinovej pyramíde, v ktorej prevládali produkty z obilnín, dávno odzvonilo. Americké ministerstvo poľnohospodárstva prišlo s novou potravinovou pyramídou.
Food Revolution Day je medzinárodným dňom oslavy zdravého jedla. Svoje miesto má aj na Slovensku. Každý rok sa do projektu zapája viac reštaurácií, škôl a iných inštitúcii, ktoré sa snažia svojím jedlom ukázať, aké dôležité je stravovať sa zdravo. Zapojiť sa však môže každý.
Aj tento rok si organizátori Food Revolution Day pripravili recept, ktorý je zdravý a hravo ho zvladne každý. Stal sa nímm farebný šalátový wrap. Pridáte sa?