Píše sa rok 1944 a do koncentračného tábora Osvienčim prichádzajú židovské dvojčatá Perla a Staša s matkou a so starým otcom.
Jačmeň sa radí medzi prastaré obilniny a bol u nás veľmi používaný. Jačmenné krúpy sa vytratili z našich kuchýň a najčastejšie sa používajú pri príprave krúpových jaterníc.
Maslo ghí (ghee) má jedinečnú chuť i arómu. Dá sa použiť rovnako ako klasické maslo, ale obsahuje veľa prospešných látok a je bez kazeínu i laktózy.
„Beh je súčasťou mojej osobnosti – tvorí ma,“ hovorí bežec Ján Raclavský.
Tuk na bruchu nepredstavuje iba estetický problém. Veľa podkožného tuku na bruchu sa spája aj so zvýšeným rizikom rôznych typov rakoviny. Pozrite sa, čo sa s tým dá robiť.
Je to vynikajúci dezert, ktorý chutí a aj vyzerá perfektne.
Ako si pripraviť kvások doma a čo robiť v prípade, že si na to ešte netrúfnete? Poradí odborníčka na kváskové pečenie Lenka Mančíková.
Máte svoju obľúbenú, po ktorej vždy siahnete, alebo si zakaždým vyberáte?
Bolieva vás chrbát? Zrejme by ste mali začať posilňovať chrbtové svalstvo.
Túto bábovku dokážu upiecť aj začiatočníci.