Jeho oriešková chuť zabezpečuje všestranné využitie v mnohých kuchyniach sveta. Nájdete ho v podobe hladkého hummusu z Maroka, v španielskej polievke, či v korenistom indickom karí pokrme. Okrem toho, že je chutný, je aj zdravý.
Chcete posilniť svoje zdravie, obranyschopnosť a zvládnuť jeseň aj zimu bez nepríjemných viróz, či nachladnutia? Začnite otužovať.
Aj keď sa chceme udržiavať vo forme, nie každému z nás vyhovuje pravidelná návšteva fitnescentra. Či už nám nie je príjemné cvičenie pred inými ľuďmi, nehodláme používať tamojšie stroje alebo chceme jednoducho ušetriť, domáci tréning určite je alternatívou.
Chodenie alebo behanie naboso je trendom. No len málokto vie, že bosí tréning je súčasťou komplexného tréningu tela, ktoré poskytuje ideálne zdravie a fyzickú kondíciu. V texte sa tiež dozviete, ako to súvisí so ženskou krásou aj detskými preliezkami.
„Dr. Michael Greger je človek s hlavou plnou informácií a so srdcom na správnom mieste! Túto knihu som si kúpil hneď po jej vydaní v angličtine a som nesmierne rád, že bude k dispozícii aj v češtine – vrelo Vám ju odporúčam! Bude to čítanie, ktoré mnohých poučí a niektorých asi šokuje,“ tvrdí známy výživový poradca MUDr. Igor Bukovský, PhD.
Najvhodnejším časom, kedy vie vaše telo využiť potenciál kvalitného jedla na 100%, je po tréningu. Aké sú teda najvhodnejšie jedlá po cvičení?
Využili ste leto tak, ako sa patrí a začali ste pravidelne športovať? Bola by škoda zahodiť svoje odhodlanie s príchodom sychravých dní. Zvlášť ak uprednostňujete pohyb vonku – napríklad bicyklovanie, beh, nordic walking či street workout.
Odpoveď je jednoduchá: Áno, dá sa to! Na zlepšovaní výkonu sa dá pracovať v každom veku, rozdiel je iba v tom, že vo vyššom veku by tréningový plán nemal byť rovnaký, ako keď ste mali dvadsať.
Strečing je dôležitá súčasť každého tréningu. Bez ohľadu na to, akému pohybu sa venujete. Viete, aké druhy strečingu existujú a ktorý je pre vás vhodný?
Kedysi tam chodila každá žena, ktorá chcela začať cvičiť. Na aerobic alebo zumbu. Dnes už o týchto cvičeniach takmer nepočuť. Napriek tomu žijú, a majú svoje miesto v tréningu kondičky aj svalov.
Ako ste na tom so svojou kondičkou? Skúste si dať tieto testy. Stačí mať po ruke nejaké stopky a môžete ísť na to.
Hokkaido sa hodí nielen na vyrezávanie príšer, ale aj na tanier. Na rozdiel od iných typov tekvíc, má práve táto kráska omnoho všestrannejšie využitie.
Pri cvičení sa veľmi často stáva, že ľudia chcú výsledky dosiahnuť v čo najkratšom čase. Práve pri takomto ponímaní neberú do úvahy svoje limity (maximá) a vtedy prichádza stav pretrénovania.
Iba málo ľudí cvičí výhradne pre zlepšenie zdravia, zvýšenie kondície, sily a lepší pocit pohody. Hlavným dôvodom, ktorý ľudí vedie k cvičeniu, je zlepšenie výzoru. Kedy sa však prvé viditeľné výsledky naozaj dostavia a od čoho to závisí?
Šport sa stáva postupne nielen pohybovou, ale aj spoločenskou aktivitou. Vďaka nemu spoznávate nových ľudí, objavujete samých seba, ale aj - chodíte na rande.
Možno ste už cvičili na pláži, v parku, doma, či na záhrade, no napadlo by vám, že aj otravné čakanie v zápchach môžete využiť na tento účel?
Turistiku možno označiť, ako športovú aktivitu. Neexistuje snáď iný šport, ktorý by bol taký univerzálny a tak sa hodiaci pre všetky vekové kategórie. Okrem toho, turistiku môžete vykonávať kdekoľvek a v každom ročnom období.
Tak ako so všetkým v živote, niekedy idú veci ľahšie a niekedy menej. A niekedy nejdú vôbec. Nič sa nám nechce, sme demotivovaní a bez energie. To platí aj pri cvičení a tréningu. Či už je to naša lenivosť, vyčerpanie, stres alebo únava. A možno vieme, čo s tým...
Leto sa pomaly končí, už aj večer sa skôr stmieva. Preto by sme ešte mali využiť čas, ktorý máme a zásobiť telo, špajzu či mrazničku vitamínom C, aby sme prichádzajúcu jeseň neprivítali kýchaním a kašľom, ale plní energie a vitality.
Cukina, Cuketa, Zucchini. Nazvite ju ako chcete ale táto letná a mimoriadne zdravá plodina je pre ľudské zdravie jedinečná. Ľahko sa pestuje a chutí dobre nielen v lete. Zavarenú si ju môžete pokojne vychutnávať aj v zimných mesiacoch.