Ázijské kuracie prsia
Kuracie prsia na ázijský spôsob? S týmto receptom to hravo zvládnete.
Ingrediencie
- 800 g kuracích pŕs
- 1 menšia hlávková kapusta
- 1 cibuľa
- 250 g kukurice
- 200 g hrášku
- 250 g šampiňónov
- 2 PL kokosového oleja
- 1 – 4 PL medu
- 5 PL sójovej omáčky
- 2 ČL karí korenia
- morská soľ
- arašidy (voliteľné)
Postup
Med vo veľkom hrnci speníme na rozpálenom oleji. Kto má rád sladšie chute, tomu odporúčam pridať viac ako 1 lyžicu medu. Keď začne med peniť, pridáme na rezance nakrájané kuracie prsia a za občasného miešania ich pražíme 10 až 20 minút doružova. Keď sa šťava úplne odparí, pridáme do mäsa sójovú omáčku, na rezance nakrájanú kapustu a dusíme ju, kým nezmäkne. Potom do hrnca pridáme narezané šampiňóny, karí korenie, hrášok a kukuricu. Nakoniec pridáme nadrobno narezanú cibuľu, ktorú už nepražíme, iba zamiešame. Čínu ochutnáme a ak treba, dosolíme morskou soľou. Na záver môžeme dosypať nepražené arašidy. Hotové môžeme podávať s ryžou, prípadne s kuskusom bulgurom, quinoou či samostatne.
Zdroj receptu: Michal Achberger
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Lahodný koláč.
Marocké kura plnené zeleninovým kuskusom
Pochúťka pre maškrtné jazyky.
Vyskúšajte, nebudete ľutovať.