Najlepší fitness cheesecake bez cukru
Jeden z najobľúbenejších koláčov na celom svete. Existujú rôzne variácie: jahodový, čokoládový, banánový, kokosový...
Čo budeme potrebovať?
Korpus:
- 100 g ovsených vločiek
- 50 g orechov
- 1 vajíčko
- voda (podľa potreby)
- 1 lyžica medu
Krém:
- 500 g hladkého tvarohu
- ½ bieleho jogurtu
- 1 vajíčko
- 2 lyžice medu
- cca 15 jahôd
Postup:
Rozmixujeme orechy a zmiešame ich spolu s ovsenými vločkami. V miske rozšľaháme vidličkou vajíčko, ktoré do nich pridáme a poriadne premiešame spolu s lyžicou medu. Ak treba, aby cesto poriadne držalo, pridáme trošku vody. Postláčame do hrudky. Rúru dáme rozohriať na 170 stupňov. Cesto dáme na dno korpusu a poriadne natlačíme tak, aby bolo pri krajoch trochu hrubšie. Tvaroh zmiešame s jogurtom, rozšľahaným vajíčkom a medom (ten môžete pridať podľa chuti). Nanesieme polovicu krému na korpus a poukladáme naň cca polovicu nakrájaných jahôd. Potom navrstvíme zbytok krému. Necháme piecť 20 minút. Po vybratí necháme cheesecake vychladnúť. Následne ozdobíme zvyškom jahôd.
Vyskúšajte taktiež DOMÁCI RAFFAELO CHEESECAKE BEZ CUKRU
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Bezlepkový koláč z makovej múky