Krémové cuketové rizoto Petra Cehlárika
Krémové cuketové rizoto je moje obľúbené jedlo, ktoré sa hodí ako zdravý obed, prípadne večera. Rizoto má skvelé nutričné hodnoty, pričom tiež pomerne nízky obsah tuku a kalórií. Zhruba dva až tri razy do týždňa varím bezmäsité jedlá. K tomuto rizotu sa výborne hodia sušené paradajky.
Celkový čas prípravy: 25 min.
Porcie: 1
-
Suroviny
- 150 g ryže K-Bio
- 100 g strúhanej mozzarelly
- 1 veľká cuketa
- ½ ČL soli
- cesnakové korenie
- mleté čierne korenie
- sušené paradajky K-Favourites
Postup
Surovú ryžu osolíme, okoreníme a uvaríme ju vo vode domäkka. Keď je hotová, primiešame do nej nastrúhanú mozzarellu a umytú a najemno nastrúhanú cuketu.
Nakoniec primiešame sušené paradajky a cesnakové korenie. Rizoto podávame teplé.
Ďalšie zdravé recepty, ako aj inšpiratívne rozhovory s top slovenskými trénermi a hokejistami o zdraví, športe a zdravom stravovaní nájdete v knihe HOKEJOVÉ RÝCHLOVKY. Na skoro 300 stranách vás čakajú taktiež desiatky obľúbených a rýchlych fit receptov od 60 známych hokejových osobností.