Karfiolové mafiny s jarnou cibuľkou
Chutné, zdravé a s príchuťou jari. Práve také sú karfiolové mafiny.
Tak som raz jedného pekného dňa pozerala opäť na karfiól, ktorý má v našej chladničke čestné miesto. Uvažovala som nad polievkou, potom plackami, až zvíťazilo rozhodnutie použiť to, čoho je v chladničke najviac. Takto vznikli karfiólové mafiny.
Vydarili sa výborne a čo ma potešilo asi najviac, teda okrem chuti, bolo ich všestranné využitie. Pôvodne som ich pripravovala na večeru, keďže večere u nás doma sú prevažne zeleninové, a konkrétne u mňa už nie sacharidové. Druhý deň sme ich dojedli na obed k mäsu. Ale pokojne si ich dajte aj na raňajky, ak vás prepadnú slané chute hneď z rána.
Počet porcii: 13
Doba prípravy: 20 min
Suroviny:
- 1 karfiól
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 šálka hrachu
- jarná cibuľka
- 3 vajíčka
- 1 PL mletých ľanových semiačok
- 200 g strúhaného syra
Postup:
1. Uvaríme si karfiól do mäkka. Scedíme ho a necháme poriadne odkvapkať, aby v ňom neostala voda.
2. Medzitým si opražíme cibuľku do zlatista. Očistíme cesnak a jarnú cibuľku.
3. Uvarený karfiól si popučíme v miske na kašu. Pridáme opraženú cibuľu, rozpučený cesnak a na drobno nasekanú jarnú cibuľku, hrach, ľanové semiačka, vajíčka a syr.
4. Všetko spolu premiešame a zmesou napĺnime mafinové formy.
5. Pečieme v rúre 25 minút na 180 stupňov.
Pokiaľ hľadáte ďalšie inšpiratívne FIT recepty, vyskúšajte knihu NABITÁ KUCHÁRKA, ktorú sme pre vás pripravili so 40 top trénermi a osobnosťami zo sveta zdravia. Nájdete v nej 70 chutných receptov, ktoré si pripravíte jednoducho a z bežne dostupných surovín.