Jarné špargľové cestoviny
Rýchlo hotové a chutné cestoviny so špargľou, cherry paradajkami a mladou zelenou cibuľkou.
Príprava: 20 minút
Porcie: 4
Suroviny:
- špargľa
- mladá zelená cibuľka
- cherry paradajky
- maslo
- soľ
- olivový olej
- korenie
- cestoviny
Postup:
Špargľu očistíme škrabkou približne od polovice, spodnú drevnatú časť odrežeme. (Nebojte sa odstrániť celú drevnatú čast, tá varením nezmäkne a môže pokaziť celú vašu snahu.)
Nakrájame na kúsky cca 5 cm, dáme na 3 minúty variť do vriacej osolenej vody a scedíme. (Do vody, kde sa varila špargľa, môžeme vhodiť drevnaté časti, ktoré sme predtým odstránili, a urobiť si vývar na zeleninovú polievku.)
Na olivovom oleji si zľahka prehrejeme mladú zelenú cibuľku, pridáme na polovicu prekrojené cherry paradajky, osolíme, okoreníme a na strednom plameni restujeme 3 minúty. Pridáme scedenú špargľu a prehrievame spolu 1 – 2 minúty.
Odstavíme, vmiešame maslo z chladničky so šťavou, ktorú pustili paradajky, sa nám vytvorí „omáčka“.
Cestoviny vyberieme z vody, nepremývame, nemusia byť úplne odkvapkané a pridáme do panvice. Premiešame a podávame. Môžeme zľahka posypať parmezánom.
Výživové hodnoty na 1 porciu: 2140 kJ/509 kcal, 27 g tukov, 10 g bielkovín, 52 g sacharidov, GL priemer 14
Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER.