Gaspacho alebo osviežujúce raw smoothie z paradajok
Paradajkové smoothie môžete poznať zo Španielska ako studenú polievku Gaspacho. Nedávno som ho pripravovala aj v Teleráne.
Prvýkrát som polievku Gaspacho ochutnala v Španielsku. Pamätám si, že som na ňu najprv pozerala dosť skepticky. Pripomínala mi paradajkový džús a ten mi nikdy veľmi na Slovensku nechutil. Tu som sa presvedčila o opaku. Táto polievka bola lahodná a neskutočne osviežujúca. Pokojne si ju môžete pripraviť ako smoothie.
Príprava je veľmi jednoduchá. Oceníte ju najmä v lete. Mne slúži ako dokonalý olovrant a niekedy aj večera.
Suroviny pre 1 porciu (3dcl):
- 2 veľké paradajky
- 1/2 uhorky
- 1/2 strúčika cesnaku
- 1 PL olivového oleja
- 1/2m malého ošupaného jablka
- štipka soli a korenia
Postup:
Paradajky zbavíte šupky. Napríklad tak, že ich na cca 1 minútu hodíte do vriacej vody.
Všetky ingrediencie hodíte do mixéra a vymixujete do hladka.
Necháte schladiť v chladničke a pijete :)
Dobrú chuť!