Francúzsky jablkový koláč s Power Cashew krémom bez lepku
Každý recept sa dokáže umne vyladiť a prispôsobiť a taký je aj klasický jablkový koláč, netradične obohatený o kešu krém. Spravte si ho podľa Dušana Plichtu.
Možno si niektorí ľudi pomyslia, že pre mňa sú koláče tabu a že si do úst nedám niekdy ani štipku cukru. Nie je to tak.
No na druhej strane mi na mojich koláčich záleží a len tak nepristanem na konvenčné recepty.
Prečo? Jednoducho keby som si spravil klasicky kysnutý koláč, tak je to pre chuťový zážitok síce super, ale už po pol hodine sa ozve moje od múky polepené brucho, že čosi nie je v poriadku.
Neviem, či poznáte ten pocit, ako keby vás nadúvalo, občas sa vám grne a podobne.
Takto som sa inšpiroval mojim obľúbeným Jamie Oiverom, ktorý robí super rýchly a efektívny francúzsky jablkový koláč na panvici. Tento koláč ma veľmi baví najmä preto, že sa používa len tenučká vrstva cesta a celú chuť tvoria jablká, maslo, škorica a nový kešu krém, ktorý tomu dá inovatívnu bodku na záver
Koláč je tak prirodzene sladký, nepotrebujete tam nabúchať ani veľa múky, ani cukru a kľudne by som ho dal aj svojej malej dcére. Vyskúšajte sa s tým doma pohrať a pokojne použite aj hrušky, alebo ak je pre vás náročné kombinovať bezlepkové múky, odporúčam Bio kamutovú hladkú múku ako najlepšiu alternatívu pre neceliatikov.
Počet porcií: 12
Čas prípravy: 25 min.
Doba pečenia: 40 min.
SUROVINY:
Cesto:
1 a 3/4 šálky mandľovej múky
1/4 šálky tapiokovej múky
1/2 lyžičky soli
1/2 lyžičky prášku na pečenie
1 PL kokosovej múky
2 PL medu
4 PL Power Ghee
1 PL Power Coco Oil
1 celé vajce
Tart:
6 malých jabĺk, najlepšie domácich
1/2 lyžičky cejlónskej škorice Power Cinnamon
1 lyžička čerstvej citrónovej šťavy
2 PL medu
2 PL roztopeného Power Ghee
Krém:
1 PL domáceho nesadeného marhuľového džemu
2 PL kešu krému Power Cashew
POSTUP:
Zmiešajte dokopy všetky suché suroviny.
Pridajte kokosový olej, ghee, vajce a 2 lyžice medu.
Miešajte rukami, kým sa všetky suroviny neprepoja do gule cesta.
Guľu zabaľte do fólie a umiestnite na 30 min. chladničky.
Predhrejte rúru na 180°C.
Zatiaľ si ošúpete jablká a nakrájate na tenké plátky. Môžete ich umiesťovať do misky s vodou, aby nezhnedli. Formu na tart si vymastite a vysypete múkou. Cesto vyberte z chladničky a rovnomerne rukami roztlačíte po dne formy s priemerom 30 cm.
2 lyžice medu roztopte s citrónovou šťavou a škoricou. Polovicu šťavy rozotrite štetcom na pripravené cesto, druhú polovicu si odložte. Plátky jabĺk poklaďte na cesto. Roztopte 2 PL ghee a polejte jablká. Potom ich ešte štetcom potriete zvyšnou zmesou medu, citrónu a škorice.
Koláč sa pečie 30-40 minút, alebo kým je cesto do zlatova.
Roztopte polievkovú lyžicu domáceho marhuľového džemu a natrite navrch jabĺk na koláči. Následne koláč polejte BIO kešu krémom Power Cashew od Powerlogy.
- - - - -
Pripravte si Francúzsky jablkový koláč s Power Cashew krémom bez lepku podľa tohto receptu.
Tento Power Cashew upgraded minigél s extra kolagénom a MCT olejom je úplne bez palmového oleja, cukru a konzervantov. A vyrobený na Slovensku.
A teraz ho máte možnosť vyhrať na tomto odkaze. Stačí ak správne odpoviete na otázku nižšie: "Ako najlepšie využiť nový UPGRADED krém?" Inšpiráciu a správnu odpoveď nájdete na stránke Powerlogy.
Vyberte si jednu z možností a napíšte ju ako odpoveď nižšie. Tá k nám príde do redakcie automaticky a už 18.10. vyberieme 1 z vás, kto vyhrá tento balíček.