O tom, že aj fašírky sú zdravé, sa presvedčíte v nasledovnom recepte.
Počuli ste už niekedy o karfiolovom ceste? Nám o ňom nedávno rozprával jeden kamarát a veľmi si ho pochvaľoval, tak sme sa tento týždeň pustili do príprav.
Tieto koláčiky sú variáciou moravských koláčov, niečo podobné robievala ešte moja mama a ja som si ich po svojom upravila.
Rebarbora je zelenina, aj keď si ju často mýlime s ovocím. To preto, lebo kto už by dával zeleninu do sladkých koláčikov! Ale je to zelenina, ktorá obsahuje množstvo vitamínov, minerálov a potrebnej vlákniny. Z vitamínov sú to hlavne vitamíny skupiny B (najmä kyselina listová) a z minerálov vápnik, horčík, draslík.
Quinoa je skvelou potravinou nielen vďaka jedinečnej chuti, ale aj obsahu zdraviu prospešných látok.
Čaje môžem piť celý deň a každý deň, studené, horúce, ľadové, s medom, bez medu, s mliekom, bez mlieka, indické, čínske, japonské, slovenské lúčne, zelené, čierne, bylinkové, biele, levanduľové, jednoducho som "čaja čajová". A hoci tento experiment nie je čajom v pravom slova zmysle - aj preto som ho nazvala limonádou - je úžasne osviežujúci práve v týchto horúčavách.
Máte chuť si zachrumkať? Tieto zeleninové závitky sú na to ako stvorené a navyše výborne chutia.
Pripravíme si spolu naozajstnú mäsovo-mäsovú roládu a to s použitím kvalitného zajačieho mäsa.
Zmrzliny sú na leto ako stvorené. Inšpirujte sa!
V tomto recepte tvorí základ špaldová múka, ktorá je veľmi zdravá. Čerešničkou na torte je plnka.
Na týchto koláčikoch si naozaj pochutíte a navyše skvelo vyzerajú. Napokon, vyskúšajte si ich pripraviť sami doma.
Môžem ho na akýkoľvek spôsob a vlastne v poslednej dobe ho jem každý deň. Večer si robievam mixované šaláty zo zeleniny a bez neho si šalát teraz takmer neviem predstaviť…
Rada sa stretávam s priateľmi a milujem, keď ich môžem pohostiť a ukázať im niečo z mojej kuchyne. Minulý týždeň sme mali babinec, bolo nás 8 a nevideli sme sa snáď niekoľko mesiacov! Preto som sa tešila, keď som baby pozvala ku mne na „vínko a koláčik".
Však to poznáte. Upršaná sobota, keď sa vám nechce nič, len sa zababušiť do mäkkej deky s knižkou a šálkou silného earl grey čaju. A ešte s niečím sladučkým a šťavnatučkým, po čom nebudete mať chuť vyliezť zo svojho peliešku. Po preskúmaní kuchyne som dospela k názoru, že na lenivú sobotu sa hodí lenivý dezert, lebo aj tak som nič iné vhodné nenašla.
Predstavujete si občas aj vy, že by bolo úžasné, keby sa dal kúsok leta zakonzervovať a v novembri, alebo v januári ho počas tých najsychravejších dní aspoň na chvíľku otvoriť?
Baklažán patrí k mojej obľúbenej zelenine pre jeho všestranné využitie v kuchyni, nutričnú hodnotu a zdraviu prospešné látky a navyše, že úžasne chutí… aj v takejto úprave. Tento recept pochádza od mojej známej z Talianska, kde som sa ho aj naučila pripravovať s malými obmenami.
Máte chuť na zdravú maškrtu? Tu ju máte!
Tento koláč robievam večer, pretože je rýchly, ľahký, chutný a ráno su z neho skvelé výživné raňajky!