Quinoa patrí medzi najzdravšie obilniny a navyše je skvelá aj na prípravu šalátov.
Batáty, čiže sladké zemiaky sú veľmi osožná hľuza, ktorú dostať takmer celoročne už aj v reťazcoch.
Bez konzervantov, emulgátorov a bez cukru môžeme našim najmenším do piatich minút pripraviť sladkú výživu, ktorá si zachováva všetky vitamíny a enzýmy.
Fazuľa má skvelé nutričné hodnoty. 100 g červených konzervovaných fazúľ obsahuje 115 kcal, 8 g bielkovín, 16 g sacharidov, zanedbateľné množstvo tukov a skoro 7 g vlákniny!
Ak si pripravíte čokoládu z kakaového masla, kakaového prášku, lieskovcov, medu a ďalších surovín, vaše chuťové poháriky sa vám poďakujú.
Prípravu tohto koláča zvládne aj úplný začiatočník.
Hummus je pochúťka, ktorú milujú ľudia na celom svete.
Opäť ďalší tip na tuniakový šalát. Je ich neúrekom, len skúšajte a kombinujte.
Špenát je plný železa a ďalších živín. V kombinácii so špaldovou múkou si z neho môžete pripraviť aj chutné pirohy.
Marokánky patria medzi moje najobľúbenejšie sladkosti a navyše sa dajú pripraviť zdravo.
Na tejto maškrte si môžete pochutnávať napríklad pri sledovaní televízie.
Aj vyprážané jedlá môžu byť zdravé. Ak milujete placky, pripravte si ich na kokosovom oleji.
Viete si predstaviť, že jete čokoládovú tyčinku a máte skvelý pocit, že dávate telu potrebné živiny?
Túto omeletu si môžete pripraviť aj počas zimných mesiacov.
Ovocné muffiny s banánmi a malinami sú skvelou pochúťkou nielen pre členov rodiny, ale aj pre hostí.
Netradičné, ale veľmi chutné spojenie húb, kurkumy a kokosu poteší chuťové poháriky.
Na tomto dezerte si skvelo pochutíte a navyše nemusíte mať výčitky svedomia.
Azuki fazuľa je veľmi obľúbená v Číne a Japonsku. Je ľahko stráviteľná a nespôsobuje silné nadúvanie ako väčšina strukovín.