Okrem jazmínovej ryže, mám rada aj hnedú ryžu. Varí sa síce dlhšie, ale je to príjemná a zdravá zmena.
Moravské, alebo hanácke kysnuté koláče som ako malá nemala rada. Ale teraz sa ich neviem dojesť.
Quinoa je dobrá do šalátov, ako príloha namiesto ryže, ale aj ako základ do korpusu slaného koláča. Má neutrálnu chuť, tak sa veľmi dobre kombinuje.
Ak už máte dosť mäsa či múky a žiada sa vám niečo zeleninové, s čím nie je veľa roboty, skúste cuketovú pizzu.
Niečo pre milovníkov zdravých sladkostí a navyše bez mlieka a lepku.
Návod na to, ako si pripraviť kvások doma a pripraviť z neho voňavý chlieb.
Šťavnatá voňavá kápia, chrumkavé orechy, štipka čili a nič viac nám k šťastiu netreba. Úžasná kombinácia, ktorá vás prekvapí svojou plnou chuťou a krémovou konzistenciou.
Červená fazuľka je základnou ingredienciou na prípravu chutných brownies.
Vanilkové rožteky sú pre mnohých synonymom Vianoc. A môžu si ich dopriať aj ľudia, ktorí holdujú zdravším cukrovinkám.
Blíži sa čas Vianoc a ty už určite rozmýšľaš nad tým, čo dobré upečieš alebo čím prekvapíš svojich blízkych a priateľov.
Perníčky bez múky a cukru? Áno, ide to. Vyskúšajte tento recept na obľúbenú vianočnú sladkosť v raw verzii.
Jeden z mojich makových koláčov, ktoré si získajú tých, ktorí sa vyhýbajú lepku a cukru.
Chutný, ľahký, zdravý a jednoduchý na prípravu. Šalát, ktorý je ideálny ako zdravý obed či večera.
Každý určite poznáte klasické linecké koláčiky. Vyskúšala som ich v bezlepkovej forme.
Tento recept vychádza zo starej rodinnej kuchárky, ale dovolila som si biely práškový cukor vymeniť za trstinový a bielu múku za špaldovú.
Tieto dukátiky pre šťastie podávame s s jogurtovým dipom, ktorý pripravíme zmiešaním všetkých prísad.
Keďže v zime často pijeme doma zázvorový čaj, tieto sušienky sa k nemu dokonale hodia.
Keď maškrtiť, tak takým spôsobom, aby si to nikto nemusel vyčítať.
Túto pochúťku vyrábame zo špaldovej múky. Obsahuje oveľa väčšie množstvo vlákniny, vitamínov (najmä vitamínu B), ale aj enzýmov a stopových prvkov oproti bielej múke. A jej oriešková chuť je ideálna na vianočné pečenie