Bez zrnka múky. Alebo pizza trochu inak
Počuli ste už niekedy o karfiolovom ceste? Nám o ňom nedávno rozprával jeden kamarát a veľmi si ho pochvaľoval, tak sme sa tento týždeň pustili do príprav.
Doba prípravy: 1 hod.
Doba pečenia: 30 min.
Na jednu pizzu potrebujeme:
- 1/2 väčšieho karfiolu
- dve vajíčka
- 100 g strúhaného syra
- oregáno
- soľ, korenie
Na oblohu všetko, čo vám chutí, napríklad:
- rajčinový základ (použili sme kúpený)
- mozarellu
- šampióny
- olivy
- cherry rajčiny
- rukolu
Postup:
Kým začnete, predhrejte si rúru na 210 stupňov Celzia. Príprava karfiólového cesta je pomerne jednoduchá, stačí vám jeden ostrý nožík a ponorný mixér, alebo kuchynský stroj. My sme postupovali takto: karfiol sme rozdelili na malé “stromčeky”, potom ich nakrájali nadrobno a dali do misky. Pridali sme 2 vajíčka, 100 g strúhaného syra, soľ, korenie a 1,5 malej lyžičky oregána. Celé sme to premiešali a potom ešte trošku zmixovali ponorným mixérom, kým vznikla viacmenej homogénna masa.
Následne sme túto masu dali na plech a vyformovali kruh. Cesto odporúčame spraviť tenšie, také 3-4 mm. Keď je hrubšie, ostane trošku vodnaté. Cesto, zatiaľ bez oblohy, dáme piecť na 15-20 minút, kým chytí hnedastý nádych. Keď je cesto upečené, vytiahneme ho z rúry a pridáme prísady. Pizzu následne umiestnime do vrchnej časti rúry a dáme zapiecť na ďalších cca 10 minút.