Baklažánová mini pizza
Baklažánová pizza je odľahčenou verziou klasickej pizze, pričom je vhodná aj pre ľudí, ktorí nemôžu konzumovať lepok. Napríklad parmezán bez problémov tolerujú aj niektorí ľudia s intoleranciou laktózy. Baklažánové pizze si môžete pripraviť aj každú inak, tak aby chuť vyhovovala individuálnym potrebám.
Celkový čas prípravy: 30 min.
Porcie: 2
Suroviny
- 1 baklažán
- 1 PL olivového oleja
- 1 mozzarella
- 1 paradajka
- 100 g kukurice
- korenie
- bylinky
Postup
Plátky baklažánu jemne nasolíme a poukladáme ich na papierovú utierku. Necháme 20 minút odpočívať, aby pustili prebytočnú vodu. Pokvapkáme olejom, posypeme korením a bylinkami. Môžeme ešte aj dosoliť.
Rúru predhrejeme na 200 °C a pečieme asi 15 až 20 minút, kým baklažán nezmäkne. Nesmie sa úplne rozpadať.
Na predpečený „základ“ poukladáme ingrediencie podľa chuti a necháme zapekať ešte 5 min.
Tento chutný fit recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2, spolu s ďalšími 85 receptami od najlepších slovenských trénerov, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút. Presvedčia vás, že variť zdravšie a chutne je jednoduchšie než si myslíte.