Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Baklažánová mini pizza

Kristína Suchánková

Baklažánová pizza je odľahčenou verziou klasickej pizze, pričom je vhodná aj pre ľudí, ktorí nemôžu konzumovať lepok. Napríklad parmezán bez problémov tolerujú aj niektorí ľudia s intoleranciou laktózy. Baklažánové pizze si môžete pripraviť aj každú inak, tak aby chuť vyhovovala individuálnym potrebám.

Baklažánová mini pizza
Zdroj: Tatiana Kušnírová Gernátová
14. OKT 2021

Celkový čas prípravy: 30 min.

Porcie: 2

Suroviny

  • 1 baklažán
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 mozzarella
  • 1 paradajka
  • 100 g kukurice
  • korenie
  • bylinky

Postup

Plátky baklažánu jemne nasolíme a poukladáme ich na papierovú utierku. Necháme 20 minút odpočívať, aby pustili prebytočnú vodu. Pokvapkáme olejom, posypeme korením a bylinkami. Môžeme ešte aj dosoliť.

Rúru predhrejeme na 200 °C a pečieme asi 15 až 20 minút, kým baklažán nezmäkne. Nesmie sa úplne rozpadať.

Na predpečený „základ“ poukladáme ingrediencie podľa chuti a necháme zapekať ešte 5 min.

Tento chutný fit recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2, spolu s ďalšími 85 receptami od najlepších slovenských trénerov, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút. Presvedčia vás, že variť zdravšie a chutne je jednoduchšie než si myslíte.

Banner_Zdrave rychlovky 2_800x312


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Baklažánová mini pizza

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.