Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Hliva ustricová s quinoou a cícerom

Jednoduché vegánske jedlo s výbornou  strukovinou.

 

Hliva ustricová s quinoou a cícerom
21. OKT 2016

Potrebujeme:

  • 200 g sušeného cícera (namočeného na 12 hodín)
  • 100 g obilniny quinoa
  • 400 g hlivy ustricovej
  • veľkú červenú cibuľu
  • 1 malú lyžičku korenia mahá alebo v mažiari roztlačený koriander, horčičné semeno, rascu či kumín
  • olivový olej
  • medvedí cesnak (cca 8 až 10 lístkov nasekať)
  • 15 ks cherry paradajok
  • himalájska soľ
  • korenie z mlynčeka
  • pri pikantnej verzii chilli papričku

Postup:

Namočený cícer varíme, kým nie je mäkký. Scedíme a necháme odkvapkať. Quinou varíme samostatne v hrnci s troškou himalájskej soli – cca 15 minút. Keď zväčší objem a vyparí sa všetka voda, premiešame ju spolu s cícerom. Hlivu umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Na panvicu dáme olivový olej, ohrejeme mahá korenie, orestujeme červenú cibuľku nasekanú nadrobno. Pridáme nakrájanú hlivu a po 5-tich minútach restovania cherry paradajky prekrojené na polovicu. Podlejeme troškou vody a podusíme cca 5 minút. Dochutíme  korením z mlynčeka, soľou a čerstvým  nasekaným medvedím cesnakom. Podávame spolu s cícerom a quinoou. Ak chcete pikantnú verziu, chilli papričku pridáte na začiatok ku koreniu mahá.

Zdroj: horecka.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Losos s batatmi, hráškom a cuketouLosos s batatmi, hráškom a cuketou

Výživný, zdravý, ľahký a rýchly obed či večera, ktorá musí chutiť snáď každému. 

 

 

Brokolicové karbonátky s pohánkovou kašouBrokolicové karbonátky s pohánkovou kašou

Najčastejšou prioritou pri príprave obedov a večerí je rýchlosť. Každý zamestnaný človek to pozná.

 

 

Krupoto s červenou fazuľkouKrupoto s červenou fazuľkou

Jačmeň sa radí medzi prastaré obilniny a bol u nás veľmi používaný. 

 


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Hliva ustricová s quinoou a cícerom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.