Už máte doma medvedí cesnak ? Ak nie, tak šup na trh kúpiť si nejaký od babky, alebo ísť si natrhať. Ja som kúpila a urobila pesto do chladničky. Veľmi jednoduché.
Tibetskí mnísi oplývali veľkou múdrosťou. Podarilo sa im odhaliť prameň mladosti, z ktorého môžeme v súčasnosti čerpať i my. 5 Tibeťanov je jednoduché jogové cvičenie, ktoré pomáha obnoviť rovnovážne prúdenie energie v ľudskom tele, vďaka čomu je človek zdravší, cíti sa mladšie a vitálnejšie.
Láka vás beh? Uvedomujete si jeho zdravotné benefity, len neviete, ako začať? Chcete predísť slabosti, bolesti nôh či nepríjemným pocitom od žalúdka, ktoré mnohých začiatočníkov od behu odradia? Začnite behať s rozumom a riaďte sa týmito radami!
Na prvý pohľad to vyzerá ako niečo, čo ste práve vylovili z močiara, ale nenechajte sa odradiť zelenou farbou! A tiež neverte, že špenát sa nedá jesť nasladko. Alebo verte, aspoň budete príjemne prekvapení.
Pitný režim je nevyhnutnosťou počas celého dňa. Ešte dôležitejší je však pri cvičení. Voda plní v ľudskom tele mnoho funkcií, a preto je potrebné, aby jej ľudské telo malo vždy dostatok. Čo piť pri cvičení?
Na prípravu tejto polievky potrebujete zdravú a chutnú tekvicu hokkaido.
Ak chcem pravidelne cvičiť, nestačí iba pevná vôľa, musím nájsť spôsob, ako zapojiť aj emócie. Nájsť pre seba ten správny podiel radosti z budúceho výsledku a radosti priamo z cvičenia je veľmi osobné. Všeobecne platí, že rozumové, vôľové rozhodnutie sa veľmi rýchlo vyčerpá, ak pracujeme iba pre výsledok a nemáme potešenie aj priamo z aktivít, ktoré k nemu vedú.
Svalové kŕče netreba športujúcemu človeku nijako extra predstavovať, pretože sa s nimi neraz počas cvičenia stretol. Za ich vznikom môžu byť dehydratácia, nedostatok niektorých látok v tele, nesprávna technika cvičenia, nevhodné klimatické podmienky (horúčava) či celková únava svalov. Ako svalovým kŕčom predísť?
Boršč je krásne a veľmi chutné jedlo, ktoré vytvára 5 druhov zimnej zeleniny: hlávková kapusta, mrkva, petržlen, zeler a červená repa, ktorá dáva polievke farbu a podmanivú chuť.
Výborný a jednoduchý sladký chlebík, ktorý mal byť pôvodne biskupský, zvládnu i začiatočníčky. Je bohatý na ingrediencie, miešala som múky tak, aby nechýbala lahodná chuť aj nutričná hodnota surovín.