Aj vy patríte medzi tých, čo naposledy desiatovali v školských laviciach? Tak potom zbystrite.
Koľko prechladnutí ročne je v norme, ako odlíšiť nádchu od nebezpečnej chrípky a ako proti nim účinne bojovať podľa najnovších vedeckých poznatkov?
Odpoveď z mojej strany je jednoznačná - nie. Určite by som nevymenil zdravie za pár mesiacov veľkých a vyrysovaných svalov, prípadne zvýšenej sily. Ale pozrime sa na to, čo vlastne steroidy sú a čo robia s telom. A aké sú alternatívy.
Za oknami je taký chlad, že len pri pomyslení na to ísť niekam von krútite hlavou, že tak to teda určite nie ? :) A viete pritom, že hýbať sa aj počas zimy môže byť veľmi jednoduché (a dokonca zábavné)? Spísali sme pre vás 5 tipov, ako si udržať kondičku aj počas zimných mesiacov a ešte si to aj užívať.
Zima je obdobím mnohých športov. Jedným z nich je práve lyžovanie. Spojenie rýchlej jazdy a pobytu na čerstvom vzduchu vyhľadáva čoraz viac ľudí, ktorí každoročne zapĺňajú lyžiarske strediská.
Všetci máme dni, keď sa jednoducho nevieme dostať z postele, najmä keď zaúraduje zimná sezóna. Niektorí ľudia sa v tomto období cítia unavení častejšie, ako inokedy cez rok. Proti únave, hraničiacej s lenivosťou, sa však dá účinne bojovať.
Vianoce sa približujú míľovými krokmi a nakupovanie vianočných darčekov vrcholí. Stále neviete, čo darovať blízkym pod voňavé ihličie? Inšpirujte sa našimi zdravými tipmi na vianočné darčeky.
Tento koláč pripravujem na dva spôsoby. V lete s letným ovocím, na Vianoce práve so sušeným.
Na tému konzumácie raňajok nájdete množstvo článkov a názorov. Boli časy, keď nutriční špecialisti zakazovali vajcia kvôli cholesterolu, potom vedci odhalili, že aj cholesterol je „dobrý“ a „zlý“. Následne prišla doba vločková, a čo čert nechcel, vystriedala ju doba tuková, lebo lepok a laktóza sa stali novodobou hrozbou ľudstva.
Kvalita mäsa sa určuje už od narodenia zvieraťa. Mäso, ktoré sa vám dostáva na tanier v reštaurácii alebo si ho kúpite v obchode, má za sebou dlhú cestu. A nie je jedno, ako sa chová, ako bolo zabité, zreje a bude spracované. Na základe toho sa totiž určuje jeho chuť a to, či ide o bio produkt. Ekofarma Važec túto jeseň prišla so svojou vlastnou mäsovou výrobou, bitúnkom a showroomom na unikátne suché zrenie mäsa.