Je možné, že ak ste fitness samotár, oberáte sa o niektoré výhody fyzického pohybu. Nový výskum potvrdil, že potenie, spaľovanie a „makačka“ v skupinách, môže celkovému zdraviu prospieť viac.
Total Body Resistance Exercise. Tak znie anglický názov cvičenia v našich končinách známeho skôr pod skratkou TRX. Ide o závesný systém popruhov, ktoré je možné pomocou karabíny pripevniť o stenu či dvere a vďaka dvom rúčkam upevneným na koncoch popruhov pohodlne chytiť. Vďaka váhe vlastného tela precvičíte cez TRX všetky svaly.
Ak sa chcete menej potiť s deťmi pri domácich úlohách, zapoťte sa s nimi pri cvičení. Podľa najnovšieho výskumu sú totiž deti, ktoré športujú, múdrejšie. Práve aeróbna aktivita môže mať vplyv na to, ako sa im darí v škole.
Drep patrí k dokonalým a veľmi účinným cvikom. Túto skutočnosť si už v dnešnej dobe začalo uvedomovať čoraz viac ľudí. S veľkou obľubou ho cvičia muži, ale aj ženy. Stále sa však stáva, že sa vykonáva iba jeho základná variácia, hoci už minimálne zmeny (postavenie chodidiel, pridanie závažia a pod.) dokážu priniesť viaceré výhody.
Väčšinu našich nákupných košíkov tvoria prevažne nekvalitné, nutrične úplne chudobné, spracované, umelé potraviny. Je ich tam celá kopa a nad ňou sedí malé dieťa, v jednej ruke má sladký džúsik a v druhej keksík, piškótu či tyčinku.
Pripomína vám to niečo? Už ste také zažili?
Mak patrí v našich zemepisných šírkach medzi obľúbenú plodinu. Je všetranný a veľmi variovateľný. Ak máte cez sviatky chuť na niečo extra makové, skúste toto.
Mnohé okolnosti nás doženú k tomu, že máme problém vypnúť. Ak je to aj váš problém, skúste týchto päť cvikov. Pochádzajú z jogy a zvládne ich aj začiatočník.
V slovenčine vychádza novinka Liečivá sila potravín, ktorá sa bližšie zaoberá liečivými účinkami viac než päťdesiatich druhov ovocia, zeleniny, byliniek, korenín a divorastúcich plodov.
Práve ste dojedli plnohodnotný obed a už sa vám znenazdajky tlačí na jazyk neodolateľná chuť na sladké. Pre niektorých je to zvyk, ktorého sa nevedia zbaviť, pre iných hlavný bod programu.
„Vajíčka považujem hneď po mäse za najvýživnejšiu potravinu živočíšneho pôvodu. V mojom jedálničku majú nezastupiteľnú úlohu. Používam ich rada, pretože ich príprava je nesmierne jednoduchá a rýchla. Navyše čokoľvek z nich vytvoríte, je chutné, dajú sa kombinovať so zeleninou, koreninami či syrmi", vraví Natália Spišiaková v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY.