Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Zimný šalát s hruškou, gorgonzolou, orechami a medovou zálievkou

Chutný, ľahký, zdravý a jednoduchý na prípravu. Šalát, ktorý je ideálny ako zdravý obed či večera.

Zimný šalát s hruškou, gorgonzolou, orechami a medovou zálievkou
17. DEC 2015

Suroviny: 

  • 1 hruška
  • poriadna hrsť rukoly
  • poriadna hrsť miešaných zelených šalátových listov
  • 1/2 gorgonzoly
  • poriadnu hrsť vlašských orechov
  • 3 plátky prosciutta
  • 1PL medu
  • 1 PL balzamikovej glazúry
  • 1 ČL dijonskej horčice
  • 1 PL olivový olej
  • soľ
  • biele korenie
  • štipka sušeného čili korenia

Postup prípravy:

Hrušku zbavíme šupky a nakrájame na mesiačiky. V panvici si urobíme zálievku z olivového oleja, medu, balzamikovej glazúry, dijonskej horčice, štipky vody, soli, korenia a chilli. Vložíme do zálievky hrušky a krátko asi 3-4 minúty ich budeme restovať. Hrušky vytiahneme a pokiaľ sa nám zálievka ešte nezredukovala, necháme ju zovrieť pri stálom miešaní tak, aby sme mali glazúrovú konzistenciu. Pridáme orechy a odstavíme. Vezmeme prosciutto, natrháme ho na rôzne kúsky a opražíme nasucho alebo na štipke olivového oleja. Pripravíme si na misku šaláty a rukolu, ktoré pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Na šaláty naukladáme hrušku, prosciutto, natrhanú gorgonzolu a všetko to zalejeme zredukovanou zálievkou s orechami. 

Zdroj receptu: zdravienatanieri.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Uhorkovo-cuketový šalát s balzamikomUhorkovo-cuketový šalát s balzamikom

Do rúk sa mi dostalo špeciálne čerešňovo-mandľové balsamiko, ktoré sa výborne hodí k chrumkavej listovej zelenine.

 

Cviklový šalát s kozím syrom a orechmiCviklový šalát s kozím syrom a orechmi

Už jej karmínovo červená farba prezrádza, že je plná antioxidantov a zdraviu prospešných látok.

 

 

Tuniakový šalát s olivami a zrniečkamiTuniakový šalát s olivami a zrniečkami

Tuniak je výborným zdrojom zdravých tukov. 

 


Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zimný šalát s hruškou, gorgonzolou, orechami a medovou zálievkou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.