Zdravá pizza bez múky a kysnutia
Kto má rád pizzu? Chrumkavú, vláčnu a chutnú?
Čo budeme potrebovať?
- 100 g surového bulguru
- hrsť ľanových semien
- 2 vaječné bielka (vegánskej verzia – polovica avokáda rozmačkaného vidličkou)
- hrsť ovsených alebo špaldových vločiek
Postup:
Bulgur si uvaríte podľa návodu, ktorý je na každom obale (ja ho zalejem horúcou vodou a nechám napučať). Ľan si pomeliete v mlynčeku. Keď je bulgur hotový, pridajte pomletý ľan, vločky a dve bielka. Kedže ja som vegánka a vajcia nejem, pridala som do zmesi polovicu zrelého avokáda, himalájsku soľ a korenie podľa vlastného výberu. Všetko spolu zamiešajte. Ak sa vám to z nejakého dôvodu bude zdať riedke, pridajte viac vločiek. Na plech si dajte papier na pečenie, na ktorý si obkreslite veľký tanier (to, aby ste po “vyklopení” zmesi vedeli, aký asi priemer bude pizza mať). Zmes dajte na plech, rozotrite a šup s ňou do rúry na 190 stupňov a 10 minút. Po 10-tich minútach ju vyberte, natrite na ňu paradajkový základ a ozdobujte podľa chuti a fantázie. Ja som pripravila len zeleninovú verziu, ale pokojne si ju ozdobte kvalitnou šunkou alebo syrom. Aby sa chute dobre prepojili, šupnite ju ešte na 5-7 minút do rúry. A zdravá pizza je na svete!
Zdroj: fitshaker
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: