Zdravá banánová, čokoládová a iné zmrzliny
Zmrzliny sú na leto ako stvorené. Inšpirujte sa!
Banány ošúpeme, pokrájame a dáme do mrazničky na takú dobu, aby nezmrzli úplne (1-2 hodiny). Vložíme do mixéra spolu s toľkými datľami, koľko sme dali banánov a s lístkami špenátu mixujeme na krémovú konzistenciu. Zmrzlina je hotová.
K tomu, aby sme docielili rôzne chute a dodali organizmu rôzne látky, suroviny môžeme obmieňať. Namiesto datlí použijeme figy, inokedy prisypeme škoricu, alebo kakao či karob. Taktiež môžeme zamraziť a pridať jahody, čučoriedky a budeme mať jahodovú či čučoriedkovú zmrzlinu.
Ak budeme zmrzlinu jesť lyžičkou, môžeme ju posypať lúpanými konopnými, alebo tekvicovými semiačkami. Pre zjemnenie chute môžeme pri mixovaní pridať hotové krémy z orieškov, alebo čokolády.