Zapekaný ružičkový kel so zeleninou
Výborná, chutná a zdravá večera pre každého.
6. MÁJ 2015
Čo budeme potrebovať?
- 300 g ružičkového kelu
- 1/3 brokolice
- hrsť zelených fazuliek
- 1 mrkvu
- 1/2 kalerábu
- 1/2 cibule
- 2 vajíčka
- 1/4 hrnčeka mlieka (kvalitného kravského, alebo rastlinného)
- kokosový olej
Postup:
Ružičkový kel, nakrájanú fazuľku a brokolicu uvaríme v slanej vode a dáme zohriať rúru na 200 stupňov. Nasekanú cibuľku opražíme na kokosovom oleji a nastrúhame mrkvu s kalerábom. Uvarenú zeleninu zmiešame s nastrúhanou mrkvou a kalerábom, pridáme opraženú cibuľku. Všetko vložíme do zapekacej misy, zarovnáme a v hrnčeku rozmiešame 2 vajíčka s mliekom. Zmes rovnomerne polejeme tak, aby vsiakla a dáme piecť do rúry na 30 minút.
Odporúčame prečítať: Zeleninovo-pohánkové fašírky
Zdroj receptu: fitshaker
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)