Vegetariánsky nákyp s tofu
Hľadáte chutné a výživné jedlo, ktoré pripravíte za pár minút? Nech sa páči, pripravte si nákyp, ktorým uspokojíte svoje chuťové poháriky.
SUROVINY
Na 2 porcie potrebujeme:
- 1 balenie lahôdkového tofu
- 100 g čerstvého špenátu
- 7 väčších šampiňónov
- 1 cibuľu
- 1/2 karfiolu rozobratú na mini ružičky
- olivový olej
- 1 téglik kyslej smotany
- parmezán na posypanie
- 1 vajíčko
- soľ, biele a čierne mleté korenie
POSTUP
Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme v pare do polomäkka. Na plátky pokrájané šampiňóny podusíme na cibuľke, ochutíme soľou a korením a necháme vychladnúť. Špenát sparíme v pare a tiež necháme vychladnúť. Na dno pekáčika ukladáme vrstvy natenko nakrájaného tofu, špenátu, šampiňónov a karfiolu. Osolíme, okoreníme a každú vrstvu jemne posypeme strúhaným parmezánom. Smotanu rozmiešame s vajíčkom, nalejeme a necháme zo 20 minút zapekať. Pred dokončením posypeme parmezánom.
Zdroj: http://www.delisssima.com/2013/03/veggie-nakyp-s-tofu-bez-zemiakov.html