Tradičný makový závin na zdravý spôsob
Makový závin je tradičným pokrmom našich babičiek, ktorý má rád azda každý.
6. JUL 2015
Suroviny:
- 300 g špaldovej celozrnnej múky
- 200 g pomletého maku
- kvások
- 2 lyžice medu
- 1 dl mlieka
Postup:
Múku zmiešame s kváskom a cesto necháme vykysnúť. Rúru dáme rozohriať na 180 stupňov. Mak povaríme v mlieku a pridáme 2 lyžice medu (kto má rád sladšie, môže pridať aj 3 lyžice). Cesto rozvaľkáme, potrieme makom a stočíme. Prenesieme na plech a pečieme cca polhodinu.
Zdroj receptu: fitshaker
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Kuskus koláč s jablkami a tvarohom
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)