Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Torta z polenty s višňami

Je nás veľa, ktorí máme potravinovú intoleranciu na lepok a aj tých, ktorí majú alergiu.

 

Torta z polenty s višňami
16. OKT 2014

Odporúčame prečítať: Polenta zapekaná s ružičkovým kelom a hríbmi

Čo budete potrebovať:

  • 160 g polenty
  • 120 g masla
  • 2 vajcia
  • 120 g cukru
  • 80 g mletých mandlí
  • 250 g višní (použila som z kompótu vykôstkované)
  • 80g biely hustý jogurt (môže byť ovčí, ak trpíte alergiou alebo intoleranciou)
  • 1 prášok do pečiva
  • lyžica vanilkového extraktu
  • 1 pomaranč
  • 3 polievkové lyžice trstinového cukru
  • tortovú formu (17 – 20 cm)
  • nebielený papier na pečenie

Príprava:

Maslo vyšľahajte s cukrom, pridávajte po jednom vajíčku a zašľahávajte ich. Tri lyžice polenty odložte, premiešajte ju s višňami. Zvyšnú polentu primiešajte do maslovej zmesi a pridajte mleté mandle, prášok do pečiva, jogurt a pomarančovú šťavu. Na záver primiešajte višne obalené v polente. Zľahka premiešajte. Preložte do tortovej formy, ktorú ste predtým vyložili papierom na pečenie.

Tortu pečte pri teplote 160 stupňov Celzia cca 45-60 minút. Špajdla, zapichnutá do upečenej torty, musí ostať čistá.
Medzitým si pripravte sirup. Pomarančovú šťavu z jedného pomaranča varte s trstinovým cukrom  (3 lyžice), kým sa cukor nerozpustí. Nechajte vychladnúť. Upečenú tortu vo forme prelejte sirupom a nechajte 20 minút chladnúť vo forme, potom vyberte, preložte na mriežku a nechajte vychladiť.

Torta takto vydrží v plechovej krabici 5 dní. Ak chcete polevu, rozmixujte pár višní s práškovým cukrom dohladka a prelejte tortu.

Viete že?

Polenta je kukuričná kaša rozšírená hlavne v Taliansku, Rumunsku a v Čiernej hore. Je pomerne bohatá na bielkoviny, vlákninu a je bez lepku, a preto veľmi vhodná pre celiatikov a ľudí ,ktorí sa vyhýbajú pšenici, napríklad kvôli alergii alebo intolerancii. Jej príprava je veľmi jednoduchá a má veľmi rozsiahle použitie v kuchyni a gastronómii. Chuť si viete prispôsobiť práve pripravovanému pokrmu a určite spestrí váš jedálniček.

Odporúčame prečítať: Náhrady bielej múky a kombinácie múk pri varení a pečení

Zdroj receptu: http://akosiuvaritzdravie.sk/?p=1933
Zdroj foto: www.freedigitalphotos.net (arthur84)

Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Torta z polenty s višňami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.