Tekvicovo-oriešková nátierka
Z tekvice a orieškov som vymyslela nátierku, jemne sladkú a s nádychom muškátového orieška.
13. APR 2016
Suroviny
- ½ stredne veľkej maslovej tekvice
- hrsť vlašských orechov alebo tekvicových semiačok
- 1 strúčik cesnaku
- 1 smotanový syr Philadelphia (alebo jemný tvaroh)
- 5 PL olivového oleja
- soľ
- korenie
- 2 PL citrónovej štavy
- štipka muškátového orieška
Postup
Tekvicu rozpolíme, polku polejeme olivovým olejom, zakryjeme alobalom a dáme piecť na 160 stupňov Celzia na cca 40 minút, pokiaľ nezmäkne. Keď tekvica vychladne, lyžicou vydlabeme vnútro a rozmixujeme so všetkými ingredienciami.
http://foodbloger.com/2012/10/25/tekvicovo-orieskova-natierka/
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Krémová kápiovo-orechová nátierka
Šťavnatá voňavá kápia, chrumkavé orechy, štipka čili a nič viac nám k šťastiu netreba.
Okrem avokáda využijete karfiol, zázvor a niekoľko ďalších ingrediencií.
Mrkvová nátierka bez masla a syru
Lahodná a zdravá nátierka, do ktorej nepotrebujete maslo a ani syr.
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)