Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Tekvicové muffiny zo špaldovej múky so zázvorom

Muffiny sú jednoduché a v tejto úprave chutné a zdravé.

Tekvicové muffiny zo špaldovej múky so zázvorom
6. MAR 2016

SUROVINY

  • 200 g hokaido tekvice
  • 200 g žltej tekvice (olúpanej)
  • 3 dcl vody
  • 250 g trstinového cukru alebo 5 lyžíc jačmenného sladu 100 % 
  • 1/2 kávovej  lyžičky škorice (a štipka kardamonu a štipka drvených klinčekov v prípade, ak použijete slad)
  • 4 ks vajíčok
  • 230 g masla 
  • 0,3 l acidofilného mlieka
  • 580 g špaldovej múky hladkej  (môžete použiť aj pomer: špaldová hladká múka 400 g a ovsená hladká múka 180g)
  • 30 g očisteného nasekaného zázvoru
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 2 lyžičky sódy bikarbony
  • štipka soli

POSTUP

Nasekané tekvice dáme do menšieho hrnca, zalejeme vodou a pridáme škoricu alebo všetky korenia, ak budeme používať slad namiesto cukru. Povaríme asi 30 minút, kým tekvice nezmäknú, pridáme slad a rozmiešame ho v tekvicovej zmesi, pridáme čerstvý zázvor a zmes premixujeme tyčovým mixérom do kašovitej konzistencie. Necháme vychladnúť. V mise vymiešame zmäknuté maslo, vajcia, trstinový cukor (ak používame slad tak nie), pridáme acidofilné mlieko.

Ďalej pridáme múku, prášok do pečiva, sódu, štipku soli a nakoniec vmiešame vychladnutú tekvicovú zmes. Všetko poriadne premiešame, aby sa suroviny spojili. Zmes nalievame do muffinových foriem, s výškou min. 3 cm, vystlaných košíčkami s výškou 3 cm a priemerom 5 cm. Pečieme v teplovzdušnej rúre pri 180 stupňoch Celzia 20 až 22 minút. Muffiny sa musia nafúknuť a cesto musí byť prepečené. Vyberieme z formy a necháme vychladnúť. Z tejto dávky vyjde cca 30 ks.

Zdroj receptu: Silvia Horecká
zdravedesiate

 

 

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Božské muffiny bez múky (12ks)Božské muffiny bez múky

Muffiny sú stále veľmi populárne a pripraviť sa dajú aj bez múky.

 

Čučoriedkové muffinyČučoriedkové muffinky z celozrnnej múky

Vyskúšajte muffiny, cesto sa podarí vždy a ak aj doma nemáte čučoriedky.

 

 

Kokosové muffiny bez múkyKokosové muffiny bez múky

Na prípravu týchto muffín vám postačia štyri ingrediencie. 


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Tekvicové muffiny zo špaldovej múky so zázvorom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.