Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Tekvicové maslo

Tekvicové maslo je sladké, aromatické po korení a môže sa použiť aj ako nátierka na domáce keksy či piškóty či ku grilovanej zelenine.

Tekvicové maslo
25. OKT 2014

Odporúčame prečítať: Polievka "tekvicové trio"

Potrebujeme:

  • 1 veľkú tekvicu hokkaido (cca 2kg - nešúpe sa)
  • 1kg nakrájanej a ošúpanej cukety
  • 1,5 kg žltej tekvice (môže byť aj veľkoplodá, čo sa používa na Halloween - Cucurbita maxima)
  • 1 l hruškovej, alebo jablkovej šťavy (odšťavenej alebo sterilizovanej v bio kvalite)
  • 5 hviezdičiek badiánu
  • 1 čajová lyžička mletej škorice
  • 1 čajová lyžička pomletých klinčekov
  • 400 g trstinového cukru
  • 2 polievkové lyžice kokosového cukru
  • na špičku noža muškátového orieška (mletého)
  • 100 g očisteného čerstvého zázvoru nakrájaného na kúsky

Postup:

Do veľkého hrnca dáme všetky nakrájané tekvice, podlejeme šťavou, pridáme všetky koreniny a cukor a varíme na miernom ohni cca 2,5 hodiny, kým nie je všetko rozvarené a tekutina sa nezredukuje. Masa musí mať hustejšiu konzistenciu a po krátkom vychladnutí ju rozmixujeme  v hrnci tyčovým mixérom. Teplú zmes  nalejeme do čistých a suchých pohárikov a uzavrieme patentnými uzávermi. Poháriky som sterilizovala na plechu s vodou a v rúre cca 15 minút, kým obsah vnútri pohára nebublinkoval. Potom som ich prevrátila hore dnom, položila na deku a nechala vychladnúť. 

Odporúčame prečítať: Tekvicový nákyp

Zdroj receptu: http://horecka.wordpress.com/2013/09/23/tekvicove-maslo-a-tekvicovohruskove-chutneycatni/

Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Tekvicové maslo

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.