Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Steak na rímskom šaláte

redakcia

Mäso a zeleninový šalát ako vynikajúca kombinácia stvorená na obed. 

Steak na rímskom šaláte
14. JAN 2016

Suroviny pre 2 osoby: 

  • 2 ks hovädzieho stehna na steak
  • 1 ks rímskeho šalátu
  • 1 ks jarnej cibuľky
  • 4 ks reďkovky
  • 1 ks celozrnnej bagety
  • 1 PL medu
  • 1 ČL horčice
  • 1 PL oleja
  • 2-3 PL octu
  • štipka soli a korenia 

Príprava: 

Šalát opláchneme, prebytočnú vodu otrasieme a šalát nakrájame priečne na pásiky hrubé asi 1 centimeter. Jarnú cibuľku umyjeme a nakrájame na tenké kolieska. Z reďkovky odrežeme korene, prípadne aj listy a prekrojíme na štvrtiny.

Steaky umyjeme a osušíme. Ak majú po okrajoch vrstvu tuku, na viacerých miestach ju narežeme. Na panvici rozohrejeme olej a steaky opekáme na silnom ohni asi 3 minúty z každej strany. Z oboch strán rovnomerne osolíme a ochutíme korením, zabalíme do alobalu a necháme asi 5 minút odpočívať.

Panvicu s olejom stiahneme z ohňa a rozmiešame v nej med, ocot a horčicu. Omáčku necháme v panvici trochu vychladnúť.

Prísady na šalát krátko zohrejeme na panvici, aby šalátové listy príliš nezvädli. Vlažný šalát naservírujeme na taniere, na listy šalátu poukladáme steaky a podávame z nakrájanou čerstvou bagetou.

Recept poskytla spoločnosť Vardoma.sk.

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Recept týždňa: farebný cviklový cvetFarebný cviklový svet

Výborný cviklový šalát aj na zimné dni. 

 

Zimný šalát s hruškou, gorgonzolou, orechami a medovou zálievkouZimný šalát s hruškou, gorgonzolou, orechami a medovou zálievkou

Chutný, ľahký, zdravý a jednoduchý na prípravu. Šalát, ktorý je ideálny ako zdravý obed či večera.

 

Uhorkovo-cuketový šalát s balzamikomUhorkovo-cuketový šalát s balzamikom

Do rúk sa mi dostalo špeciálne čerešňovo-mandľové balsamiko, ktoré sa výborne hodí k chrumkavej listovej zelenine.


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Steak na rímskom šaláte

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.