Špargľa de luxe s bylinkovým pyré
Rozhodla som sa, že špargľa zostane v tej najjednoduchšej podobe, ako je len možné, zatiaľ čo príloha - zemiakovo-šošovicové pyré s bylinkami a cesnakový dip budú o čosi výraznejšie.
Na dve porcie potrebujete:
- zväzok zelenej špargle
- maslo
- čierne korenie
- soľ
- 4 stredne veľké zemiaky
- hrnček červenej šošovice
- 2 jarné cibuľky aj s 3 cm zelenej časti
- hrsť nasekanej pažitky
- hrsť nasekanej petržlenovej vňate
- maslo/ olivový olej
Dip:
Polovica balenia syru typu Philadelphia vymiešaná so strúčikom cesnaku.
Postup:
Zemiaky ošúpeme, uvaríme v osolenej vode. Šošovicu prepláchneme a tiež uvaríme - trvá to asi 10-15 minút. Ochutíme soľou a korením. Jemne rozmixujeme tyčovým mixérom. Zemiaky pretlačíme, pridáme šošovicu a poriadne premiešame na husté pyré. Vďaka tomu, že je šošovicová zmes redšia, nie je potrebné žiadne mlieko. Pridáme masielko, alebo olivový olej, premiešame a dochutíme soľou, korením a bylinkami.
Drevnaté konce špargle zrežeme a krátko ju oblanšírujeme. Opečieme ju dozlatista na masle, ochutíme soľou a korením a ozdobíme vymiešanou philadelphiou s cesnakom.
Zdroj: http://www.delisssima.com/2013/05/spargla-de-luxe-s-bylinkovym-pyre.html