Špaldové wrapy s lososom a omeletou
Možno sa rozhodujete, aké jedlo si zobrať so sebou na cesty. Bagety už nechutia a neláka vás ani reštaurácia popri ceste. Osvedčené jedlá vám už ani nechutia a hľadáte niečo, niečo špeciálne, niečo iné a zdravšie, chutnejšie.
Čo budete potrebovať na cca 10 wrapov – palaciniek (záleží na veľkosti vašej panvice), odporúčame aspoň 20-25cm, aby sa vám wrapy dobre plnili a rolovali:
- 200ml špaldového nápoja
- 6 kusov prepeličích vajíčok (ak s vajíčkami máte problém, použite 1 normálne slepačie)
- 200g hladkej špaldovej múky
- 3g morskej soli, alebo bylinkovej soli
- 3g rozmarínu – môžete použiť čerstvý, ktorý si nameliete, alebo sušený, namiesto neho môžete použiť majorán, bazalku alebo iné bylinky
- 200ml vody
- 5ml oleja na opečenie wrapov (palaciniek)
Postup:
Zmiešajte všetky suroviny a na panvici upečte palacinky – špaldové wrapy.
Takže wrapy máte pripravené a teraz príde časť, kde môžete použiť čokoľvek, čo vám chutí a, samozrejme, hodí sa do wrapu. My sme použili nasledovný postup: wrapy sme natreli nátierkou, ktorú sme si pripravili z jarnej cibuľky, rozmarínu a čerstvého kozieho syra.
Na každý wrap sme nakládli nórsky údený losos (50-70g), nemusíte šetriť, na to ešte na pásiky nakrájanú žltú papriku, to sme zatočili a prvý wrap je hotový.
Druhý wrap sme opäť natreli nátierkou z kozieho syra. Pripravili sme si omeletu zo 6 prepeličích vajíčok. Tú sme položili do stredu wrapu a doplnili čerstvou rukolou. Zatočili a aj druhý wrap bol hotový. Podávať ho môžete s čerstvou zeleninou, šalátom. Ak ho zabalíte do nádobky, môžete si ho zobrať so sebou na cesty. Chutí aj studený a určite obohatí váš jedálniček.