Šalát zo zelených fazuliek, brokolice, cvikle a grilovaných kuracích pŕs
K zelenine potom už len stačí pridať dobrý dressing a zdravé, chutné a rýchle jedlo máte na tanieri. Brokolici stačia 3-4 minúty, tvrdšiu zeleninu, ako je napríklad cvikla, mrkva alebo fazuľové struky treba nechať v pare aj 10 minút.
Suroviny (pre 2 osoby):
- 2 cvikle
- 200g zelených fazuliek
- 200g brokolice
- 6 PL olivového oleja
- 1PL dijónskej horčice
- 1PL limetkovej alebo citrónovej šťavy
- 3 veľké lístky bazalky
- Soľ
- Biele mleté korenie
- 1PL balzamikového octu
- 2 plátky kuracích pŕs
Postup:
Očistenú cviklu nakrájame na plátky, fazuľky rozdelíme na polovicu a brokolicu na ružičky. Cviklu a struky paríme cca 10 minút, dokým nie je hotová, brokolici stačia 3 minúty. Naparenú zeleninu opláchneme studenou vodou. Dressing si pripravíme zmiešaním olivového oleja, dijónskej horčice, limetky, natrhanej bazalky a dochutíme soľou a bielym mletým korením. Kuracie prsia osolíme, okoreníme, potrieme olivovým olejom a z oboch strán grilujeme (cca 7 minút).
Odporúčame prečítať:
5 výnimočných potravín pre rast svalov. Mužských i ženských
Chcete byť štíhli, zdraví a výkonní? Jedzte červenú repu!
Zdroj receptu: http://foodbloger.com/2012/09/07/salat-zo-zelenych-fazuliek-brokolice-cvikle-a-grilovanych-kuracich-prs/
Diskusia k článku - Šalát zo zelených fazuliek, brokolice, cvikle a grilovaných kuracích pŕs