Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Ryžová torta bez lepku

Torta z ryže nie je úplne bežná, ale jej zloženie a príprava sú veľmi jednoduché. Nevyžaduje pečenie a urobíte ju napríklad aj na chalupe v lese. 

Ryžová torta bez lepku
12. SEP 2014

Odporúčame prečítať: Znovuobjavená pohánka

Čo budete potrebovať na tortu do tortovej formy s priemerom 24cm:

  • 250 g ryže na rizoto (my sme použili arborio)
  • 125 g trstinového cukru
  • 200 g bezlepkových pohánkových bio hrudiek s čokoládou
  • 60 g mandlí
  • 1 vanilkový struk
  • 100 g masla, alebo kokosového tuku
  • 200 g (ml) kokosového krému, alebo vanilkového pudingu
  • ryžové mlieko (cca 500 ml na varenie ryže)
  • 9 plátkov želatíny
  • bio limetka (kôra z nej, alebo kôra z bio citrónu)
  • soľ
  • ovocie podľa sezóny (mäkšie broskyne, marhule, maliny a pod.)

Postup:

Spodná časť torty:

Mandle nasekajte a jemne opečte na suchej panvici. Nechajte vychladnúť. Bio pohánkové hrudy rozmixujte. Premiešajte spolu s mandľami. Maslo roztopte na panvici a pridajte mandľovo-hrudkovú zmes. Dobre premiešajte, neohrievajte... Na spodok tortovej formy dajte nebielený papier na pečenie a mandľovo-pohánkovú zmes vytvarujte lyžicou do kompaktného spodného dielu torty a riadne utlačte. Nechajte dobre vychladnúť.

Vrchná časť torty:

Ryžu uvarte v ryžovom mlieku, spolu s vanilkovým strukom nastrúhanou kôrou z limetky a štipkou soli. Keď ryža zmäkne, pridajte do nej kokosový krém a uvarte domäkka. Ak nemáte kokosový krém, môžete použiť hustý vanilkový puding, ktorý ste uvarili v špaldovom alebo ryžovom mlieku.

Vyberte vanilkový struk a do uvarenej ryžovej zmesi pridajte ovocie, premiešajte. Medzitým dajte do vody plátkovú želatínu ( podľa návodu na obale), dobre ju vyžmýkajte a túto pridajte do vlažnej, ryžovo-ovocnej kaše. Zamiešajte ju a nechajte ryžovú zmes vychladiť.

Vychladnutú zmes navrstvite na mandľovo-hrudkový podklad a nechajte dobre stuhnúť v chlade. Podávajte s nakrájaným čerstvým ovocím, alebo omáčkou z mixovaného čerstvého ovocia, prípadne môžete tortu posypať strúhanou čokoládou, alebo kvalitným kakaom.

Odporúčame prečítať: Aké sú trendy vo výžive na rok 2014?

Zdroj receptu: http://akosiuvaritzdravie.sk/?p=1910
Ilustračné foto: www.freedigitalphotos.net (scottchan)

Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Ryžová torta bez lepku

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.