Rybacia polievka so špenátom a misom
Táto polievka je skutočná výživová dávka proti osteoporóze, anémii, na pružné a zdravé cievy a vôbec liek pre telo. Obsahuje vitamíny A,D,E,K,B,C minerály, stopové prvky meď, železo, molybdén, mangán, zinok, selén, jód, omega 3-6 mastné kyseliny, lecitín atď. Všetky suroviny som sa snažila tepelne upraviť čo najšetrnejšie a celú polievku som varila cca 25 minút.
Potrebujeme:
- 500g filety z makrely alebo hnedej tresky či platýza
- 5 lyžíc olivového oleja
- jeden menší pór cca 200gr
- 300g špenátových listov
- 100g mrazenej kukurice lahôdkovej používam zn.findus
- 1 vajíčko
- 1 malá lyžička hondashi prášku či kocku
- 1 veľká polievková lyžica miso pasty z tmavej ryže
- mleté korenie z mlynčeka používam farebnú bio zmes
- himalájska soľ
- gomasio soľ na záver na posypanie alebo sezamové semienka
- cca 2l vody
Príprava:
Filety opláchneme, vysušíme a prekrojíme na polovicu. Skontrolujeme, či v nich nie sú viditeľné kosti. Do hrnca dáme olivový olej a orestujeme pór nakrájaný na pásiky. Pridáme rybu, mleté korenie a mierne opečieme. Pridáme kukuricu, jemne premiešame a zalejeme vodou. Keď polievka začne vrieť vyklopíme do nej vajíčko a rozmiešame vidličkou. Povaríme cca 15 minút. Na záver pred vypnutím pridáme hondashi prášok a rozmiešame miso pastu, opatrne, aby sme nerozdelili úplne rybie mäso. Ihneď vypneme oheň a nasypeme do polievky špenátové listy. Dochutíme himalájskou soľou. Inšpirácia na záver: každú porciu pred podávaním posypem gomasiom – sezamovou soľou a troškou opečených rias nori alebo wakame.