Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Rybacia polievka so špenátom a misom

Táto polievka je skutočná výživová dávka proti osteoporóze, anémii, na pružné a zdravé cievy a vôbec liek pre telo. Obsahuje vitamíny A,D,E,K,B,C minerály, stopové prvky meď, železo, molybdén, mangán, zinok, selén, jód,  omega 3-6 mastné kyseliny, lecitín atď. Všetky suroviny som sa snažila tepelne upraviť čo najšetrnejšie a celú polievku som varila cca 25 minút. 

Rybacia polievka so špenátom a misom
28. MAR 2014

Potrebujeme:

  • 500g  filety z makrely alebo hnedej tresky či platýza
  • 5 lyžíc olivového oleja
  • jeden menší pór cca  200gr
  • 300g špenátových listov
  • 100g mrazenej kukurice lahôdkovej používam zn.findus
  • 1 vajíčko
  • 1 malá lyžička hondashi prášku či kocku
  • 1 veľká polievková lyžica miso pasty z tmavej ryže
  • mleté korenie z mlynčeka používam farebnú bio zmes
  • himalájska soľ
  • gomasio soľ na záver na posypanie alebo sezamové semienka
  • cca 2l vody

Príprava:

Filety opláchneme, vysušíme  a prekrojíme na polovicu. Skontrolujeme, či v nich nie sú viditeľné kosti. Do hrnca dáme olivový olej a orestujeme pór nakrájaný na pásiky. Pridáme rybu, mleté korenie a mierne opečieme. Pridáme kukuricu, jemne premiešame a zalejeme vodou. Keď  polievka začne vrieť vyklopíme do nej vajíčko a rozmiešame vidličkou. Povaríme cca 15 minút. Na záver pred vypnutím pridáme hondashi prášok a rozmiešame miso pastu, opatrne, aby sme nerozdelili úplne rybie mäso. Ihneď vypneme oheň a nasypeme do polievky špenátové listy. Dochutíme himalájskou soľou. Inšpirácia na záver: každú porciu pred podávaním posypem gomasiom – sezamovou soľou a troškou opečených rias nori alebo wakame.

 


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Rybacia polievka so špenátom a misom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.