Rizoto s mungo fazuľkami, rukolou a orechmi
Rizoto je vynikajúcim jedlom najmä na obed.
Suroviny na 4 porcie:
- 240 g arborio ryže
- 30 g vlašských orechov
- 100 g mungo fazuliek
- 100 g šalotky
- 5 g olivového oleja
- 10 g masla
- 100 ml suchého bieleho vína
- 100 g rukoly
- 120 g cherry paradajok
- 30 g čerstvej petržlenovej vňate
- 20 g parmezánu
- soľ, čierne korenie
Príprava:
Mungo fazuľky uvarte podľa návodu v osolenej vode. Sceďte a odložte. Šalotku očistite a nakrájajte nadrobno. V panvici rozohrejte olej, pridajte šalotku a chvíľku restujte, pridajte arborio ryžu a opražte. Podlejte vínom a nechajte to odpariť, mierne osoľte a za stáleho miešania podlievajte trochou vody. Po jej odparení pridajte ďalšiu, až kým nie je ryža hotová. Primiešajte do nej studené maslo a nastrúhaný parmezán a okoreňte. Na záver pridajte varené mungo fazuľky, umytú a osušenú rukolu a cherry paradajky, ktoré ste nakrájali na štvrtinky. Na tanieri ozdobte petržlenovou vňaťou a nasekanými vlašskými orechmi.
Zdroj receptu: http://akosiuvaritzdravie.sk/?p=2490
Ľudia, ktorí čitali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Hubové rizoto so shitake a zeleninou