Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Rizoto s grilovanou zeleninou a tekvicovým olejom

Chutné, ľahké a rýchlo pripravené rizoto. 

Rizoto s grilovanou zeleninou a tekvicovým olejom
8. APR 2016

Recept pre 4 osoby

Potrebujeme

  • 500 g guľatozrnnej ryže
  • 2 cukety
  • 4 mrkvy
  • 2 – 3 plné hrste baby špenátu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 5 pol. lyžíc slnečnicových semiačok
  • 2 pol. lyžice sezamových semiačok
  • 2 pol. lyžice tekvicového oleja
  • cca jednu čajovú lyžičku sezamového oleja
  • soľ, čierne korenie
  • cca 2  čajové lyžičky provensálskych byliniek

Postup

Ryžu uvaríme podľa návodu. Rúru si rozohrejeme na 200 stupňov. Kým sa predhrieva, očistíme si mrkvu, umyjeme cuketu a nakrájame ich na malé kúsky. Umiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie a pridáme roztlačený cesnak, soľ, korenie, bylinky a dostatočné množstvo olivového oleja, dobre premiešame a dáme do rúry. Pečieme cca 20 až 25 min.

Kým sa pečie zelenina, nakrájame si na rezance alebo menšie kúsky špenát a na suchej panvici opražíme semiačka, aby pustili arómu.

Všetky ingrediencie, t.j. hotovú grilovanú zeleninu, špenát, semiačka a tekvicový olej pridáme do ryže a dobre premiešame. Ak je treba ešte dosolíme alebo dokoreníme čiernym korením.

Zdroj: biteme.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Hubové rizoto so shitake a zeleninouHubové rizoto so shitake a zeleninou

Aj vy milujete rizoto? Dá sa pripraviť na tisíc spôsobov.

 

 

Karfiolové rizotoKarfiolové rizoto

Čo poviete na karfiolové rizoto ako dnešné menu? 

 

Rizoto s mungo fazuľkami, rukolou a orechmiRizoto s mungo fazuľkami, rukolou a orechmi

Rizoto je vynikajúcim jedlom najmä na obed.

 


Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Rizoto s grilovanou zeleninou a tekvicovým olejom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.