Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Rebarboro-jahodové ragú

Rebarbora je zelenina, aj keď si ju často mýlime s ovocím. To preto, lebo kto už by dával zeleninu do sladkých koláčikov! Ale  je to zelenina, ktorá obsahuje množstvo vitamínov, minerálov a potrebnej vlákniny. Z vitamínov sú to hlavne vitamíny skupiny B (najmä kyselina listová) a z minerálov vápnik, horčík, draslík.

Rebarboro-jahodové ragú
13. JUL 2014

Budete potrebovať:

  • 400 g olúpanej rebarbory
  • 50 g trstinového kryštálového cukru
  • 200 g očistených jahôd
  • 100 g trstinového kryštálového cukru

Postup:

Rebarboru ošúpte a nakrájajte na cca 2 cm dlhé kúsky, zasypte ich v hrnci cukrom a nechajte odstáť cca 30 minút. Jahody očistite a nakrájajte na štvrťky. Hrniec dajte na sporák a pri nízkej teplote rozohrejte rebarboru a môžete pridať ostatný cukor, aby sa rozpustil, po rozohriatí pridajte jahody a opatrne premiešajte. Krátko prevarte, aby sa rebarbora a aj jahody nerozvarili.
Podávajte teplé s pudingom, rôznymi kašami, zmrzlinou, palacinkami. Chutí dobre aj studené.

Ilustračné foto: www.freedigitalphotos.net (rakratchada torsap)

Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Rebarboro-jahodové ragú

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.