Pšenový koláč so sušenými slivkami
Pšeno je v podstate lúpané proso a možno si z neho pripraviť aj koláč.
17. JUN 2015
Ingrediencie (tortová forma v priemere 24 cm):
- 200 g pšena
- 750 ml mandľového nápoja
- 100 g sušených sliviek
- 50 ml javorového sirupu
- 1 lyžička škorice
- maslo na vymazanie, kokos na vysypanie
- malý štamprlík "tajnej ingrediencie"
Postup:
Pšeno najprv dôkladne prepláchnite a sparte trikrát horúcou vodou, aby ste ho zbavili horkej chuti. Potom postupne prilievajte mandľové mlieko a vodu. Za občasného miešania varte, kým sa nevytvorí hustá kaša (cca 20 minút). Hrniec odložte z ohňa a prilejte javorový sirup, prisypte pokrájané sušené slivky, škoricu a dôkladne všetko premiešajte. Do vymastenej a vysypanej tortovej formy vlejte vzniknutú zmes a pečte pri 180 stupňoch asi 35 minút.
Zdroj receptu: biochemicka.cz
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Pšenové rezy s ovocím a tvarohom
Pšenový nákyp so sušeným ovocím a tofu
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)