Suroviny:
- 280 g pšena
- 400 ml vody
- 600 ml sójového mlieka
- 4 ks vajec (použijeme oddelené bielka a žĺtka)
- 12 lyžíc javorového sirupu
- 240 g ovocno-semienkového mixu: hrozienka, brusnice, slnečnica, tekvica...
- 250 g kyslej smotany na dozdobenie
Postup:
Pšeno vysypeme do hrnca, sparíme horúcou vodou a zlejeme. Opakujeme 2-krát. K sparenému pšenu prilejeme vodu a sójové mlieko. Privedieme do varu, pridáme štipku soli a na miernom ohni varíme pod pokrievkou za občasného miešania cca 10 minút domäkka. Necháme 5-10 minút „dôjsť“.
Po vychladnutí vmiešame sušené ovocie, semienka a jadierka, javorový sirup a žĺtky. Na záver jemne vmiešame sneh z bielok.
Vložíme do vymastenej (olejom, alebo maslom) a vysypanej (strúhankou) tortovej formy. Pečieme cca 25-30 minút vo vyhriatej rúre na 200 stupňov dozlatista.
Podávame dozdobené kyslou smotanou a preliate javorovým sirupom.
Autor receptu je Bio Berkana - www.hravozdravo.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Neobsahuje lepok, teda ho môžu jesť aj celiatici a diabetikom tiež neublíži.
Niečo zaujímavé a iné pre tých, ktorí sa vyhýbajú lepku a laktóze.
Pri kúpe kuskusu si dajte záležať a kúpte si celozrnný. Dostať ho v každom bio obchode.