Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Pšenové rezy s ovocím a tvarohom

Rada používam nevšedné druhy potravín a vytváram z nich zdravé a veľmi chutné kombinácie. 

Pšenové rezy s ovocím a tvarohom
4. MAR 2015

Čo potrebujeme na prípravu:

Na cesto:

  • 500 g pšena
  • 1000 ml vody
  • 150 g 60 % čokolády
  • vanilkový lusk
  • vanilkovú esenciu
  • 1 lyžičky stévie ( alebo iné sladidlo podľa chuti)
  • 3 bielka
  • 1 žĺtok

Na plnku:

  • 500 g jemného tvarohu
  • 500 g gréckeho jogurtu
  • vanilkový lusk (esencia)
  • stéviu ( alebo iné sladidlo podľa chuti)
  • 2 ks želatínového stužovača (do tvarohu)

Na ozdobu:

  • 1 kg lesného ovocia
  • stévie
  • 2 ks červenej želatíny

Ako na to?

Do hrnca s vodou dáme vanilkový lusk a uvaríme pšeno podľa návodu domäkka. Do uvareného pšena nalámeme čokoládu a necháme prikryté vychladnúť. Občas premiešame, aby sa čokoláda spojila s pšenom. V miske si vyšľaháme bielka so štipkou soli, stéviou alebo brezovým cukrom, pridáme dužinu z vanilkového lusku (vanilkovú esenciu) a nakoniec do snehu pridáme jedno žĺtko. Metličkou pomaly premiešame bielkový sneh s čokoládovým pšenom a pečieme na plechu na papieri na pečenie pri 180 stupňoch cca 30 minút. Pripravíme si plnku. Tvaroh, jogurt, dreň z vanilkového lusku (esenciu), stéviu, prípadne cukor, si vymiešame dohladka a podľa návodu primiešame stužovač do tvarohových krémov. Potom ním potrieme koláč a dáme na chvíľku stuhnúť do chladničky.V hrnci si zohrejeme mrazené ovocie, dochutíme stéviou (brezovým cukrom alebo medom). Podľa návodu si pripravíme želatínu, pridáme do ovocnej zmesi a vlažné nalejeme na tvarohový krém a necháme poriadne stuhnúť.

Odporúčame prečítať: Pšenový koláč

Zdroj receptu: fitshaker

Autor článku

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pšenové rezy s ovocím a tvarohom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.