Proteínová bábovka
Táto proteínová bábovka je úplne bez múky, a keďže som použil na sladenie xylitol, tak je vhodná aj pre diabetikov.
20. NOV 2014
Odporúčame prečítať: Super ľahká bábovka bez múky
Suroviny:
- 2 zrelé banány
- 5 vajec
- 250 g hladkého tvarohu
- 250 g hrudkovitého tvarohu
- 3 polievkové lyžice xylitolu
- 1 polievková lyžica strúhaného kokosu
- kôra z jedného umytého citróna
- podľa chuti hrozienka, maliny, černice, čučoriedky
Postup:
Oba tvarohy zmiešame s banánmi a vajíčkami, rozmixujeme na tekutú hmotu, postrúhame citrónovú kôru, pridáme kokos, pridáme xylitol (med, agáve sirup...) a ľubovoľné ovocie, premiešame a vylejeme do formy na bábovku. Vložíme do rozohriatej rúry na 35-45 minút a pečieme pri teplote 170 stupňov Celzia, kým nebude kôra zlatistá. Ozdobíme čerstvým ovocím a hoci je dosť vláčna, na tanieri som ju polial čajovou lyžičkou bieleho jogurtu. Ideálna je teplá, alebo na raňajky studená.
Odporúčame prečítať: Čokoládové brownies
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)