Prívarok zo zelených listov s vajíčkom
Prečo by prívarok mal byť len zo špenátu?
Na prípravu 4 porcií potrebujeme
1/2 hrnčeka jemných ovsených vločiek, 1 hrnček čistej vody, 2 hrnčeky rozrobeného ovseného sušeného mlieka, 1 celé balenie špenátových listov, 1/2 balenia listov poľníčka, 1 hrsť listov rukoly, štipka sušeného cesnaku, soľ, štipka čierneho korenia, krémový syr typu Philadelphia (môže byť aj Lučina, dokonca aj mozarella je vhodná), 4 vajcia, zelenina podľa ľubovôle na ozdobu
Postup prípravy
V hrnci si opražíme ovsené vločky nasucho. Keď vidíme, že začínajú hnednúť, pridáme vodu a rozrobené ovsené mlieko. Keď zmes prevrie, pridáme za stáleho miešania krémový syr, a vložíme postupne listy. To už sporák vypneme, nakoľko listy nevaríme, len sparíme. Všetko posolíme, pridáme cesnak, čierne korenie a ponorným mixérom vymixujeme na prívarkovú konzistenciu. Ak sa vám zdá zmes hustá, pokojne pridajte prevarenú vodu, ak je riedka, pridajte vločky, premiešajte a premixujte. Podávame s uvareným vajíčkom.
Zdroj receptu: Natália Spišiaková
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Kelový prívarok s domácim chlebíkom
Kel má väčšina z nás spojený s detstvom, školskou jedálňou a s krivením nosa.
Špenátová polievka sa hodí aj na jesenné dni.
Teplý kelový šalát s jablkom a nahým ovsom
Tento recept je veľmi jednoduchý, takmer sa nevarí.