Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Pohánkový bochník s jogurtom

Ak máte chuť na niečo naozaj rýchle a navyše zdravé (a podľa druhu zvolenej múky aj bezlepkové), máme pre vás jeden recept na pečivo, ktoré nemusíte nechať kysnúť.

Pohánkový bochník s jogurtom
3. JAN 2015

Čo budeme teda potrebovať?

  • 450 g pohánkovej múky,
  • 400 ml jogurtu (super konzistenciu i chuť dosiahneme použitím smotanového jogurtu, ale skúšali sme aj nízkotučné jogurty a bochník je chutný aj s ich použitím),
  • trošku soli,
  • ½ čajovej lyžičky sódy bikarbóny,
  • semienka rôznych olejovín podľa chuti (u nás letí ľan).

Ako na to?

Neexistuje snáď jednoduchší postup. Všetko spolu zmiešame do homogénnej konzistencie. Netreba miesiť, ani nechať kysnúť. Stačí vložiť do olejom vymastenej formy (napr. srnčí chrbát je celkom fajn), alebo nechať jednoducho na vymastenom plechu vo vyformovanom tvare. A už sa môžeme venovať akejkoľvek inej činnosti a po cca 50-tich minútach a pečení pri 180 stupňoch Celzia sa tešiť na výbornú pochúťku!

Odporúčame prečítať: Domáci chlieb s červenou šošovicou

Zdroj receptu: fitshaker

Autor článku

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pohánkový bochník s jogurtom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.