Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Pohánkovo-ovsené medovníčky

Ako si doma upiecť zdravé, chutné a voňavé medovníčky? Tu je jedna z inšpirácií. 

Pohánkovo-ovsené medovníčky
4. DEC 2015

Suroviny: 

  • 200 g masla  82 %  živočíšneho
  • 100 g ovsenej celozrnnej múky
  • 200 g pohánkovej hladkej múky
  • 300 g špaldovej hladkej múky
  • 130 g trstinového cukru
  • 150 g kvetového medu
  • 3 vajcia
  • 1 kávová lyžička sódy bikarbóny
  • 1 malá lyžička škorice cassia
  • polovica malej lyžičky drvených klinčekov
  • na špičku noža mletého kardamonu
  • štipka muškátového oriešku a mletého badiánu

Postup:

Všetky suroviny (najprv múky, cukor a korenie) zmiešame rukou na husté kompaktné cesto. Ak sú vajíčka priveľké, pridáme trochu múky. Dobre vypracované cesto dáme na 3-4 hodiny do chladničky stuhnúť. Na pomúčenej doske, (pracovala som s pohánkovou múkou) vyvaľkáme polovicu dávky na plát cesta s výškou 0,4-0,5 cm. Vykrajujeme medovníčky rôznych tvarov, potrieme rozšľahaným vajíčkom, ozdobíme orieškom, slnečnicovými semienkami alebo aj kandizovaným ovocím podľa chuti. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov 8-9 minút. Ak robíte hladké medovníky bez orieškov, môžete ich potrieť vajíčkom ihneď po dopečení. Z tejto dávky vyjde viac ako 100 ks menších medovníkov.

Zdroj receptu: Silvia Horecká

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Perníkové cantucciniPerníkové cantuccini

Tieto pôvodom talianske sušienky sme obohatili o koreniny, ktoré sú spojené so zimou.

 

 

Bezlepkové perníkyBezlepkové perníky

Blížia sa Vianoce, ktoré sú aj obdobím perníkov. Tieto sviatky si môžete pripraviť aj bezlepkovú verziu perníkov.

 

 

Jablkové čipsy s medom a škoricouJablkové čipsy s medom a škoricou

Na tejto maškrte si môžete pochutnávať napríklad pri sledovaní televízie. 


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pohánkovo-ovsené medovníčky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.