Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Pohánkové hniezdo

Pohánku som varievala už od môjho detstva, pretože vUkrajine sa pohánka ako obilnina bežne používa na varenie spolu s pšenom, jačmeňom a surovým obilím. 

Pohánkové hniezdo
25. NOV 2014

Odporúčame prečítať: Pochúťky z pohánkovej múky

Suroviny:

  • 200 g pohánky
  • 400 ml vody
  • 300 g šampiňónov (alebo iných húb)
  • 2 červené papriky
  • 1 cibuľa
  • 2 PL panenského olivového oleja 
  • 1 PL nasekaného petržlenu
  • rukola ako šalátová príloha
  • soľ, korenie

Tento recept má dve fázy varenia: príprava pohánky a šampiňónová omáčka. 

Príprava pohánky  

Existuje jednoduchý a dokonca aj zdravší spôsob na prípravu pohánky. Ak nemáme veľa času, jednoducho dáme pohánku na panvicu, pridáme 400 ml vody a štipku soli. Udržujeme na strednom ohni, a keď voda začne vrieť, znížime oheň na stredný stupeň. Keď sa voda začne vyparovať a pohánka bude viditeľne mäkká: hlboký nádych a výdych, pretože naša pohánka je hotová. Aj keď je pravda, že existuje ešte jeden oveľa zdravší spôsob prípravy tejto skvelej obilniny. Jednoducho dáme pohánku do veľkej misy, pridáme trochu soli a zalejeme približne 250 ml vriacej vody (pohánka by mala byť zaliata vodou tesne po povrch). Misu zakryjeme tanierom alebo pokrievkou, tak dosiahneme "saunový efekt" a pohánka bude pripravená na použitie po 5-tich hodinách. 

Šampiňónová omáčka 

Cibuľu nakrájame na malé kocky, papriku na stredne veľké kocky a šampiňóny na väčšie kocky. Na olivovom oleji speníme cibuľu, kým nedosiahne zlatý odtieň. Prihodíme papriku a prikryjeme pokrievkou. Udržujeme na miernom ohni po dobu 5 minút. Pridáme šampiňóny, všetko spolu zamiešame, znova prikryjeme a necháme variť ešte 10 minút. Potom pridáme pohánku, trochu olivového oleja, petržlen, soľ a korenie na dochutenie. Všetky ingrediencie zamiešame, prikryjeme pokrievkou a necháme variť ešte ďalších 10 minút pri veľmi nízkej teplote. Do stredu taniera vyformujeme pohánkové hniezda. Okolo každého hniezda naaranžujeme rukolový šalát (príprava šalátu: rukolu pokvapkáme trochou olivového oleja, citrónovou šťavou a osolíme).

Odporúčame prečítať: Znovuobjavená pohánka


Autor článku

Superfitmonkey

Alesya Volpi Radkovska

Alesya Volpi sa narodila na Ukrajine a už v štyroch rokoch začala navštevovať svoje prvé hodiny tanca. Nikdy neostala len pri jednom tanečnom štýle, ale snažila sa zdokonaľovať v rôznych tanečných štýloch: moderný tanec, hip-hop, dancehall, reggae ton, balet a nakoniec twerk. S cieľom vytvoriť dokonale vyvážený životný štýl pre každú ženu, Alesya cestovala po celom svete aby študovala rôzne formy životných štýlov a zistila, čo funguje najlepšie pre ženy rôznych národností. V súčastnosti je Alesya profesionálnou choreografkou, fitness inštruktorkou a odborníčkou na výživu. Žije na Slovensku so svojím manželom a dvojročným synom. V roku 2015 Alesya vytvorila nový sexy a stimulujúci tanečný fitness životný štýl - GLAMNESS.

https://glamness.com

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pohánkové hniezdo

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.