Pohánková kaša s domácimi marhuľami (zapekaná pod čokoládovým kramblom)
Natália Spišiaková
Pohánková kaša je ideálnou voľbou na raňajky. Takto vám bude naozaj chutiť!
24. AUG 2014
Na prípravu 1 kaše potrebujeme:
- 3 PL pohánkových vločiek jemných (ak nemáte, tak ich rozmixujte)
- 3 PL ovsených vločiek jemných
- 1 hrnček pohánkového mliečka (môže byť aj sušené)
- 3 PL agáve
- 2 marhule
- 2 PL kokosu strúhaného
- hrsť mandlí nelúpaných nesolených
- 1 PL ľanových semiačok
- 2 PL kakaového prášku
Postup prípravy:
Z vločiek (3 PL pohánkových a 2 PL ovsených) a mlieka si urobíme kašu (ak máte radi redšiu, pridajte ešte mlieko, ak naopak hustú, dajte mlieka menej. Osladíme ju 2 PL agávového sirupu a zamiešame. Vezmeme si zapekaciu misku a kašu do nej nalejeme. Na kašu poukladáme napoly rozkrájané marhule. Rúru si rozohrejeme na maximum. V mixéri ( menšom so sekacími nožmi) si pripravíme krambl. Vymixujeme 1 PL ovsených vločiek, mandle, kokos, ľanové semiačka, kakao a 1 PL agáve. Krambl vysypeme na marhule a vložíme na cca 5 minút do rúry, sledujeme, len aby kramb schrumkavel. Podávame mierne vychladené.
Odporúčame prečítať:
Sladký život bez cukru? Voľte zdravšie alternatívy!
Dôležité omega-3 mastné kyseliny. Prečo ich naše telo potrebuje?
Zdroj receptu: http://www.zdravienatanieri.sk/vydatne-ranajky/ranajkove-kase/?utm_source=copy&utm_medium=paste&utm_campaign=copypaste&utm_content=http%3A%2F%2Fwww.zdravienatanieri.sk%2Fvydatne-ranajky%2Franajkove-kase%2F
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)
Diskusia k článku - Pohánková kaša s domácimi marhuľami (zapekaná pod čokoládovým kramblom)