Placky z červenej kapusty s cícerovou múkou
Použili sme cícerovú múku, ktorá je bezlepková, obsahuje vitamíny skupiny B vrátane folátov, plno minerálov a dokonca aj železo. Ďalej sme použili špaldovú celozrnnú hladkú múku, ale ak chcete bezlepkovú formu jedla, použite pohánkovú múku, ktorá lepok neobsahuje.
26. AUG 2014
Budete potrebovať:
- červenú kapustu: polovicu cca 600 g
- 2 zemiaky
- cícerová múka 150 g
- špaldová celozrnná hladká múka 150 g
- mahá korenie polovica lyžičky (pripravte si ho z horčicových semienok, rasce a koriandra, pretože výborne zvýrazní chuť zeleniny. Pomer: 1 lyžica rasce, 1/2 lyžičky koriandra, 1 lyžica horčicových semienok. Všetko roztlačiť dôkladne v mažiari. Namiesto rasce sa používa kumín, ale jeho ostrá chuť veľmi európskemu vkusu nevyhovuje)
- 1 vajce
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- štipka sody bikarbony
- 150 ml jogurtu bieleho
- soľ
- olej na vysmaženie (použila som olivový)
Postup:
Kapustu a zemiaky nasekať v mixéri, ale nie na kašu, pridať cibuľu a cesnak. V mise zmiešame všetky ingrediencie spolu a vytvoríme trochu hustejšie cesto ako na klasické placky. Vysmažíme pomaly na panvici (každá strana 3-4 minúty) v malom množstve oleja a necháme odsať prebytočný olej na servítke. Odporúčam si k nim urobiť dresing z jogurtu a štipky korenia garam masala.
Odporúčame prečítať:
Čo by nášmu jedálničku nemalo chýbať v jeseni
Cesnak je v zime na nezaplatenie. Prečo ho jesť?
Zdroj receptu: http://horecka.wordpress.com/2013/03/11/placky-z-cervenej-kapusty-s-cicerovou-mukou/
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)