Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Placky z červenej kapusty s cícerovou múkou

Použili sme cícerovú múku, ktorá je bezlepková, obsahuje vitamíny skupiny B vrátane folátov, plno minerálov a dokonca aj železo. Ďalej sme použili špaldovú celozrnnú hladkú múku, ale ak chcete bezlepkovú formu jedla, použite pohánkovú múku, ktorá lepok neobsahuje.

Placky z červenej kapusty s cícerovou múkou
26. AUG 2014

Budete potrebovať:

  • červenú kapustu: polovicu cca 600 g
  • 2 zemiaky
  • cícerová múka 150 g
  • špaldová celozrnná hladká múka 150 g
  • mahá korenie polovica lyžičky (pripravte si ho z horčicových semienok, rasce a koriandra, pretože výborne zvýrazní chuť zeleniny. Pomer: 1 lyžica rasce, 1/2 lyžičky koriandra, 1 lyžica horčicových semienok. Všetko roztlačiť dôkladne v mažiari. Namiesto rasce sa používa kumín, ale jeho ostrá chuť veľmi európskemu vkusu nevyhovuje)
  • 1 vajce
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • štipka sody bikarbony
  • 150 ml jogurtu bieleho
  • soľ
  • olej na vysmaženie (použila som olivový)

Postup:

Kapustu  a zemiaky nasekať v mixéri, ale nie na kašu, pridať cibuľu a cesnak. V mise zmiešame všetky ingrediencie spolu a vytvoríme trochu hustejšie cesto ako na klasické placky. Vysmažíme pomaly na panvici (každá strana 3-4 minúty) v malom množstve oleja a necháme odsať prebytočný olej na servítke. Odporúčam  si k nim urobiť dresing z jogurtu a štipky korenia garam masala.

Odporúčame prečítať: 

Čo by nášmu jedálničku nemalo chýbať v jeseni

Cesnak je v zime na nezaplatenie. Prečo ho jesť? 

 

Zdroj receptu: http://horecka.wordpress.com/2013/03/11/placky-z-cervenej-kapusty-s-cicerovou-mukou/

Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Placky z červenej kapusty s cícerovou múkou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.