Pečená treska so špenátom a tekvicou hokaido
Ak rozmýšlate nad tým, čo ľahké a zdravé si dať na obed či večeru, ste tu správne.
15. NOV 2014
Odporúčame prečítať: Hodujte v jeseni so zdravou a chutnou tekvicou
Ingrediencie:
- ryba: je na vás akú máte radi
- soľ, čierne korenie, kôpor, citrón
- môže byť sladká horčica
- mladá tekvica hokaido
- bylinky: rozmarín, tymián
- olivový olej
- špenát
- 1 strúčik cesnaku
Postup:
Najskôr dobre umyjeme a nakrájame tekvicu na menšie kúsky, rozložíme na plech, polejeme olejom, posolíme a posypeme bylinkami. Pečieme pri 170 stupňov Celzia asi 20 minút, kým nie je mäkká. Kým sa tekvica pečie, rybu okoreníme z oboch strán, môžeme opatrne potrieť horčicou a položíme na ňu plátok citróna a dáme na papier na pečenie na olivový olej. Vloźíme do rúry, kde sa už pečie tekvica. Trvá to cca 15-20 minút. Špenát krátko podusíme, osolíme a pretlačíme doň 1 strúčik cesnaku.
Odporúčame prečítať: Polievka "tekvicové trio"
Zdroj receptu: http://www.fitrecepty.com/news/pecena-treska-so-spenatom-a-tekvicou-hokaido/
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)