Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Pečená hokaido tekvica s pohánkou

Cyrila Maščuková

Pohánka je kvalitný zložený sacharid s nízkym glykemickým indexom. Spolu s hokaido tekvicou, kráľovnou jesene, tvoria úžasnú dvojku, vhodnú na obed i večeru. Rýchly recept nájdete nižšie.

Pečená hokaido tekvica s pohánkou
Zdroj: Janka Šimkovičová
6. OKT 2018

Hokaido tekvica je bohatým zdrojom karotenoidov, ktoré sú protizápalové a pomáhajú chrániť kolagénové vlákna. Pohánka obsahuje veľa rutínu, pomáha zdraviu ciev a žíl, znižuje cholesterol a údajne spolupracuje pri liečbe rakoviny. 

Čas prípravy: 30 minút

Počet porcií: 1

SUROVINY:

  • 40 g pohánky
  • 100 g hokaido
  • 70 g póru
  • 20 g vlašských orechov
  • 50 g mäkkého kozieho syra
  • 1 PL sezamového oleja
  • 4 mesiačiky badiánu
  • 1 ČL anízu
  • 1/4 ČL feniklu
  • soľ

POSTUP:

Pohánku pripravíme najšetrnejšie, ako sa dá, aby sme v nej zachovali všetky výživové hodnoty. Deň vopred si ju namočíme v pomere 1 diel pohánky k 1,5 dielu vody, POhánka cez noc napučí a môžeme ju použiť.

Cibuľku pokrájame na kocky, dozlatista opražíme a zmiešame s pohánkou. 

Rúru si predhrejeme na 180°C. Hokaido a pór dôkladne umyjeme.

Na menší plech dáme papier na pečenie. Hokaido nakrájame na 0,5 cm mesiačiky a pór na kolieska, dáme na plech a jemne osolíme. 

V mažiari si rozdrvíme koreniny a zmesou posypeme hokaido a pór. Pokvapkáme olejom.

Dáme zapiecť na 15 minút, vyberieme a pridáme vlašské orechy, pokrájané na menšie kúsky a po celom plechu romrvíme syr. 

Celé to dáme zapiecť ešte na 7 minút POdávame s miskou zeleného šalátu, ktorý polejeme smotanou zmiešanou s tekvicovým olejom. 

Výživové hodnoty / 1 porcia:

Kalorická hodnota: 2344 kj/ 558 kcal

31 g tuky / 51 g sacharidy / 19 g bielkoviny

Tento zdravý a chutný recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY, spolu s ďalšími 60 overenými receptami ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút.

ZR

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pečená hokaido tekvica s pohánkou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.